Vince
3 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Nem csalódottak meccse a vb-bronzért

2009.10.16. 12:43 Módosítva: 2009.10.16. 12:44
42 hozzászólás

A harmadik kontinensbajnokkal találkozik az U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén a magyar válogatott. A mérleg eddig 50 százalékos, hiszen Ázsia legjobbját simán leléptük utolsó csoportmeccsünkön (Egyesült Arab Emirátusok, 2-0), az elődöntőben viszont szoros, izgalmas meccsen 3-2-re kikaptunk Afrika bajnokától, Ghánától. A kisdöntőben Közép-, és Észak-Amerika (CONCACAF) első helyezettje, Costa Rica következik.

Costa Rica – Magyarországhoz hasonlóan – bőven túlteljesítette a tervét azzal, hogy elődöntőbe jutott. A térségből korábban csak Mexikó lett ennyire sikeres, 1977-ben döntőt játszott, így természetesen ellenfelünknek is ez az eddig legjobb szereplése.

A magyarok mindenféle futballkultúrából érkező csapatokkal találkoztak már a tornán, mindegyikkel pariban voltak, kivétel a Costa Ricához leginkább hasonló futballt játszó Hondurast, ők az első csoportmeccsen alaposan elverték Egervári Sándor csapatát. Azokat a hibákat azonban több okból is biztos, hogy nem követi el újra a magyar válogatott.

Mindenki egészséges, nincs eltiltott a magyar keretben

A magyar válogatott sérült játékosai közül mind Németh Krisztián, mind Simon András állapota folyamatosan javul, szinte biztosan játszhatnak mindketten a bronzmeccsen. Az esetleges eltiltásokat az elődöntő után törölték volna, de egyébként sem kellene senkinek kihagynia a meccset, így valószínűleg a legerősebb összeállításában kezd a magyar válogatott. Koman Vladimir, Szekeres Adrián és Takács Péter mellett a negyeddöntőben kiállított Egervári Sándor is eltiltásból tér vissza.

Elsősorban azért, mert a csapat teljesítménye a második mérkőzéstől folyamatosan javult, ez a folyamat az Olaszország elleni játékban csúcsosodott ki. Ghána ellen már kicsit más volt a helyzet, a tartalékos csapat azonban iszonyatos első félideje után visszatalált a helyes útra a szünet után, és csak kevéssel maradt le a döntőről. Nincs tehát szó formahanyatlásról, ráadásul Costa Rica ellen nem lesz eltiltottja a csapatnak, sérüléssel is csak Németh Krisztián bajlódik, de szinte biztosan tudja vállalni a játékot.

Magyarország-Costa Rica

10.16., Kairó, 17.00 (TV: M1, Eurosport). Vezeti: Juicsi Nisimura (Japán)
Várható kezdőcsapat: Gulácsi - Szekeres, Debreceni, Szabó J., Présinger - Gosztonyi, Kiss M., Korcsmár, Koman - Simon A., Németh

A magyarok nem sokszor tudták legerősebb összeállításukban kezdeni a mérkőzéseket, a kulcsemberek közül szinte mindenki volt már eltiltott, többen sérülés miatt is halasztottak meccseket. A bronzmérkőzésen már nem lesz ilyen gondja Egervári Sándornak, minden játékosára számíthat majd, bár a kulcsemberek között így is lesz, aki az ereje vége felé jár.

„Sok különböző futballkultúrájú csapattal találkoztunk eddig, mindegyik ellen másképp kellett játszani, de sikerült megoldanunk feladataink nagy részét. Igaz, elég sok gólt kaptunk, de úgy érzem, nincs okunk tartani a pénteki bronzmeccstől” – nyilatkozta az MLSZ honlapjának a Ghána ellen a védelem legjobbjaként teljesítő Debreceni András.

Szombat éjjel jön haza a csapat

Az mlsz.hu információi szerint a magyar válogatottat szállító repülő szombat este 22:35-kor landol Ferihegyen. A honlap arra figyelmeztet, hogy a program még változhat.

Futács Márkónak az önbizalmát hozta meg a tornán szerzett első gólja. „Mindig képesek vagyunk a gólszerzésre, attól soha nem kell tartani, hogy nem leszünk veszélyesek a kapura. Ez volt az első találatom a tornán, de igazán nem tudok örülni neki, mert nem sikerült fordítanunk. Mindenesetre egy csatárnak sok önbizalmat ad a gól, így én is jó érzésekkel készülök a folytatásra” - mondta a Werder Bremen csatára, akinek beállásával sokat javult a ghánai kapu előtt a magyar csapat.

Az 3. helyért lejátszott meccsekről általában azt tartják a nagy tornákon, két csalódott csapat meccse, nem kell tőle sokat várni. Péntek délután 17 órától erről szó sem lesz Kairóban, két nagyon motivált, már eddig is kiváló teljesítménye megkoronázására készülő válogatott csap össze. Minden adott egy emlékezetes meccshez, az utóbbi 25 év legnagyobb magyar válogatott futballsikeréhez.