Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Szabó János, Kiss Máté a szuperfelfedezett

2009.10.17. 22:43 Módosítva: 2009.10.17. 22:43
15 hozzászólás

Egervári Sándor az Index kérdésére nem akart senkit kiemelni a csapatából, úgy véli, a mostani U20-as válogatottra fokozottan igaz, hogy csapatként érte el eredményeit. A kapitány két játékost azért név szerint is megemlített, és azt is elmondta, melyik volt a kedvenc pillanata a világbajnokságon.

„A sikereket a csapat érte el, nem szeretnénk név szerint kiemelni senkit – kezdte értékelését Egervári Sándor. - Ehhez a bronzhoz mindenki hozzátette a maga részét, még azok is, akik csak kevés játéklehetőséget kaptak. Öröm, hogy hozták magukat azok a játékosok, akiktől azokban a bizonyos pillanatokban a plusz kellett, elmarasztalni viszont senkit nincs okom.”

„Ha olyan játékost kell megneveznem, aki a világbajnokság felfedezettje volt, akkor két jelöltem is van. Minket nem lepett meg a játékuk, nem véletlenül kerültek a keretbe, de valószínűleg többeknek meglepetést volt Szabó János és Kiss Máté játéka. Mindketten gyorsan beépültek, és nagyon nagy értékei lettek a vb-bronzérmes csapatnak.”

Kiss Máté szinte biztosan megnyeri a világbajnokság legnagyobb góljára kiírt szavazást, a csehek elleni 30 méteres bombájával megadta az alaphangot az óriási csatát hozó nyolcaddöntőnek. Szabó János korábban elmondta, nem számított ilyen sok játékpercre, de játékával egyszerűen bebetonozta magát a magyar védelem közepére. Kettőjük közül különösen a védő bemutatkozása sikerült bombasztikusra.

Szakmai szempontból Egervári Sándor kedvence az Olaszország elleni mérkőzés volt, ahol – különösen az első félidőben – a magyar csapat taktikailag is fegyelmezett játékkal lefocizta a pályáról esélyesebb ellenfelét. A kapitány csak nehezen tudott kiválasztani egy meccset, szerinte mindegyikben volt valami nagyon szívmelengető, a Dél-Afrika elleni második félidőt például a látványos feltámadás miatt értékelte sokra.

„Azt biztosan meg tudom mondani, melyik volt a legrosszabb meccsünk, erre én sem emlékszem vissza szívesen, de a többi mérkőzésen mindig akadt olyan pillanat, ami kedves valamiért. Az első gólunk a világbajnokságon, a fiúk öröme a győzelmek után, és persze a vége, a bronzérem.”

(Egervári nem mondta ki, de az egyetlen rossz emlék, a legelső meccs, a Honduras elleni 0-3 lehetett.)