Móric
9 °C
15 °C

Szerencsétlen Eb-selejtező volt az U17-é

2010.03.31. 14:54 Módosítva: 2010.03.31. 14:54
1 hozzászólás

Csoportja utolsó helyén végzett a magyar U17-es válogatott a svájci Eb-selejtezőcsoportban, így nem jutott ki a májusi korosztályos tornára. Tuboly Frigyes csapata egy döntetlennel és két vereséggel hozta csoportmeccseit, már a második mérkőzés után tudni lehetett, hogy ebből nem lesz továbbjutás.

Az első meccsen Németországtól elszenvedett vereséggel még nem dőlt el semmi, mint később kiderült, ettől még továbbjuthatott volna a magyar válogatott, de a Szerbia elleni döntetlennel biztossá vált, hogy kiesünk. A csoportban körbeverték egymást a csapatok, Svájc Magyarország keddi legyőzésével végül befutott az első helyre, pedig a magyarokhoz hasonlón vereséggel kezdtek (Szerbia 1-2).

A mérkőzések az interneten sem volt követhetők, csak a helyszíni szövetségi beszámolókra hagyatkozhatunk. Tuboly Frigyes szövetségi edző az egyik legígéretesebbnek vélt korosztállyal (nekik rendeznénk U20-as vébét) szerencsétlen tornát produkált, hiszen a németek elleni vereség ellenére a csapat a hírek szerint a második félidőben sokkal jobban játszott ellenfelénél, Szerbia ellen pedig korán emberhátrányba került. 10 emberrel szép eredmény a döntetlen, de csak a kiesésre volt elég.

Svájc ellen már a szünetre eldőlt minden, csak szépíteni sikerült Adorján Krisztián góljával, de ez a vereség magyarázható azzal, hogy a mieinknek már nem volt miért harcolniuk, miközben a házigazdának a továbbjutása múlt rajta, hiszen a németek megtették azt a szívességet Svájcnak, hogy legyőzték Szerbiát.

„Az első félidőt odaajándékoztuk a svájciaknak, és ez attól függetlenül igaz, hogy jó csapatuk van - mondta az MLSZ honlapján Tuboly Frigyes szövetségi edző. - A második játékrészben már jobban futballoztunk, de ez ezúttal kevésnek bizonyult.”

Májusban a 19 évesek Eb-selejtezőjében elitkört rendez Magyarország, Szapor Gábor csapata Románia, Görögország és Portugália ellen harcolhatja ki az Eb-szereplést. A legutóbbi saját rendezésű U19-es elitkörből Németh Krisztiánék továbbjutottak, és az utóbbi évek legszebb magyar futballsikerét hozó menetelésbe kezdtek a korosztályos tornákon.