Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Nem lesznek stadionbezárások az NB I.-ben

2009.08.27. 15:02 Módosítva: 2009.08.27. 15:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság stadionbezárásokkal kapcsolatos döntéseit. A szervezet egyúttal új eljárás lefolytatására utasította a fegyelmi bizottságot, amelynek döntéseit még augusztus 12-i rendkívüli ülésén függesztette fel.

A Soproni Liga július végi nyitánya után nagy vihart kavaró fegyelmi büntetésekről, illetve azok végrehajtásának felfüggesztéséről Kisteleki István, az MLSZ elnöke újra hangsúlyozta: a pályákon rendnek kell lenni. Meg kell teremteni ennek elérésének feltételeit, de a zártkapus meccsekről hozott ítéletek nem érték el céljukat, ezért szükséges módosítani a fegyelmi szabályzat idevonatkozó részét.

Erre azonban csak a legközelebbi elnökségi ülésen kerül majd sor, mert addig a fegyelmi, a jogi és az NB I.-es bizottságnak teljes összhangban és aprólékos részletességgel ki kell dolgozni az új rendszert, legyen szó a különféle, nemkívánatos jelenségek megítéléséről, vagy azok mérlegelési lehetőségeiről, következményeiről.

"Az eddiginél lényegesen árnyaltabbnak kell lenniük a történtek értékelésének, s a büntetéseknek is" – mondta az elnök.

20%
3490 Ft
2792 Ft
15%
3999 Ft
3400 Ft