Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A londoni olimpia főszervezője szerint válságban a brit atlétika

MTI
2005.08.13. 11:17
Sebastian Coe kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó, a 2012-es londoni nyári játékok szervezőbizottságának elnöke szerint a brit atlétika jelenleg válságban van.

"Ne legyünk naivak, mostanában nem a legjobb időszakunkat éljük meg" - nyilatkozott a Le Monde című lapnak, reagálva arra, hogy péntekig egyetlen brit sportoló sem nyert érmet a sportág helsinki világbajnokságán.

"Több magyarázata is lehet ennek. Egyrészt meg kell küzdenünk a labdarúgással. Míg húsz éve rengetegen kezdtek el atletizálni, mostanában mindenki futballista akar lenni. Másrészt el kell ismerni, hogy az edzések hatékonyságát illetően nem vagyunk az élvonalban. Mindehhez még hozzájön, hogy hatvan éve nem sikerült az atlétikát beépíteni az iskolai rendszerbe" - tette hozzá az 1500 méter 1980-as és 1984-es ötkarikás győztese.