Lábtoll-labda Hungarian Open: négy arannyal hangoltak a magyarok vb-re

2015.07.22. 16:05

Hazai győzelmek születtek Európa legnagyobb és legrangosabb lábtoll-labda versenyén, a Hungarian Openen. A huszadszor rendezett nemzetközi tornán a házigazda újszászi játékosok négyből három aranyat otthon tartottak, a negyedik győzelmet pedig Nagykanizsa szerezte meg.

A férfi csapatdöntőben a magyar válogatottat is alkotó újszásziak (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér, Zsolt) győztek, nagy csatában verve a német FFC Hagent. Az első játszmát a magyarok ötpontos hátrányból fordították meg, 23-21-nyertek. A másodikat a németek simán hozták, de a döntő szettben már nem voltak olyan magabiztosak. Az Újszászi VVSE játékosai a harmadik játszmában már végig vezetve megvédték címüket. Érdekesség, hogy mindkét döntőző csapatban volt olyan játékos, aki már az első, 1996-ban rendezett Hungarian Openen is ott volt. Tóth Gábor és Stefan Blank még gyerekként indult az első bajnokságon.

Az augusztusi világbajnokságra a női válogatottat alkotó Nagykanizsa Zemplén SE is jól hangolt. Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma a döntőben 2-1-re verte az Újszászi VVSE második számú csapatát.

Férfi egyéniben Herczeg Gábor megvédte címét, az elődöntőben a német David Zentarrát verte. Az első játszmát simán hozta, ugyan a másodikban sokáig Zentarra vezetett, de a magyar versenyző jobban koncentrált a szett hajrájában, 16-16 után megszerezte a vezetést, és már nem is adta át. A döntőben a kilencszeres bajnok Tóth várt rá, az egymással már sokszor megküzdő két játékos között most nem volt igazán éles a verseny, Herczeg nagy különbséggel nyerte mindkét játszmát (21-14, 21-16).

A nőknél Joó Anett (Újszászi VVSE) tavaly elbukta a döntőjét, éppen azzal a Sarah Rüsselerrel szemben, akivel most már az elődöntőben összekerült. Idén azonban megállíthatatlan volt, Rüsselert 2-1-gyel ejtette ki, majd a döntőben az Európa-bajnokot, a szlovákiai Bagos Viktóriát is megverte. Joó az első játszma megnyerése után a másodikban elvesztette a ritmust, de a döntő szettben egymás után adott ászszerváival nagy különbséggel győzött.

Eredmények:

Férfi csapat:

1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

2. Stefan Blank, David Zentarra, Christopher Zentarra, (FFC Hagen)

döntő: 23-21, 11-21, 21-18

3. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)

Női csapat:

1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE)

2. Henneböle Nóra, Kapás Ágnes, Varga-Ntaioglou Rita (Újszászi VVSE)

3. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE)

Női egyéni:
1. Joó Anett (Újszászi VVSE)
2. Bagos Viktória (Királyhelmec)
döntő: 21-17, 13-21, 21-14,
3. Sarah Rüsseler (FFC Hagen) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE)


Férfi egyéni:
1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE)
2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
döntő: 21-14, 21-16
3. David Zentarra (FFC Hagen) és Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE)