Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Borkai újraindul a MOB-elnökségért

2016.12.19. 11:00

Borkai Zsolt továbbra is a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke akar lenni, újraindul a posztért.

„Biztos, hogy el fogok indulni az elnöki pozícióért a jövő évi tisztújító közgyűlésen, a tagság dönt. Komolyan gondolom, hogy végig tudom csinálni az újabb terminust is, ha megválasztanak." - nyilatkozott az 51 éves sportvezető az MTI-nek.

„Amikor MOB-elnök lettem, olyan tevékenységet vállaltam, amilyenbe január elsejétől is belekezdünk. Tulajdonképpen semmivel se más, ezért számomra nem furcsa a mostani helyzet" - jelentette ki utalva arra, hogy a sporttörvény módosításával a sportirányítás szervezeti rendszere megváltozott formában működik tovább január elsejétől.

A MOB eddigi tagozatai önálló köztestületként, külön alapszabállyal, saját vezetőséggel működnek tovább. A MOB eddigi jogosultságait jelentős mértékben elveszíti, alapfeladatainak döntő része, így a pénzelosztó szerep is visszakerül az állami sportirányításhoz, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportállamtitkárságához.

„Változatlanul együtt tudunk dolgozni a Szabó Tünde vezette sportállamtitkársággal, amellyel számos egyeztetés után komoly konszenzusra jutottunk, még olyan kényes kérdésben is, mint munkatársaink jövője. A nálunk tevékenykedő szakemberek közül többnek a feladatköre megszűnt, de sikerült megállapodni arról, hogyan tudjuk közösen tovább foglalkoztatni őket. Hatvan felett volt a létszámunk, most mintegy húsz fővel dolgozunk tovább." – fogalmazott Borkai Zsolt, aki 2010-től irányítja a MOB-ot.