A válogatott éléről is elküldték Primeau-t

2012.10.25. 15:15

A Magyar Jégkorongszövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy határozott, hogy megköszöni az eddigi munkáját Kevin Primeau szövetségi kapitánynak, a jövőben már nem ő irányítja a magyar válogatottat – tudta meg a Nemzeti Sport.

Alig két hét hete, október 14-én mondott fel a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a kanadai edzőnek. Utána nem sokkal a szövetség szakmai igazgatója, Kovács Csaba még nem kívánt nyilatkozni arról, hogy mi lesz Primeau sorsa, aki a Fehérvár mellett a magyar válogatott szakmai irányítását is ellátta. Ugyanakkor a szövetség akkor kiadott közleménye arról számolt be, hogy nincs kapitánykérdés.

Mivel azonban a válogatott a Sapa Fehérvárra épül, nem meglepő, hogy az elnökség a mai ülésén végül mégis a szakítás mellett döntött. A csapat november 9-től olimpiai selejtezőt játszik a Papp László-arénában, azon a sorozaton még csak ideiglenesen kinevezett kapitány fog dolgozni.

Az is eldőlt, hogy átmenetileg Diego Scandella lesz az utód - írta a jégkorongblog.hu

Primeau egy évig irányíthatta a nemzeti csapatot, ami vezetésével az idei, áprilisi divízió 1-es világbajnokságon, Szlovéniában a 3. helyen végzett, így nem jutott fel az élvonalba.