Ovecskin lett az NHL legértékesebb játékosa

2013.06.16. 14:25

A Washington Capitals orosz csatára, Alekszandr Ovecskin lett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei szezonjának legértékesebb játékosa.

Az 27 éves jégkorongozó az alapszakasz legjobbjának járó Hart-trófeát 2008 és 2009 után harmadszor apta meg. Ezúttal minden idők legszorosabb versenyében, ugyanis a szakírók szavazásán ő 1090 pontot kapott, míg Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins támadója 1058-at.

Ovecskin a korábbi bérvita miatt csak januárban kezdődött csonka szezon 48 alapszakasz mérkőzésén 32-szer volt eredményes, ezzel - szintén 2008 és 2009 után - harmadszor lett a liga gólkirálya.

A csatárnak ugyanakkor csak a rájátszásig ment igazán a játék, a playoffban ugyanis az első körben mindössze egy gólt ütött és egy gólpasszt adott a New York Rangers elleni hétmeccses párharcban, melyet együttese 4-3-ra elbukott.

A szezon legjobb védője P.K. Subban, a Montreal Canadiens játékosa lett, míg az év újoncának a Jonathan Huberdeau-t (Florida Panthers) választották. A szezon kapusa díj pedig Szergej Bobrovszkijhoz, a Columbus Blue Jackets hálóőréhez került.