Ez a poszt a következő Percről percre része:

Fehéroroszország-Magyarország

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A keddi játéknap első meccsén a magyarokat verő Dél-Korea a házigazda Kazahsztántól vereséget szenvedő Szlovénia ellen folytatta, és nem mindennapi fordítással a második meccsüket is megnyerték.

    Az ázsiai csapat szerzett vezetést, de aztán az 1003 NHL-meccsel álló Anze Kopitar gólpasszaival 54 másodperc alatt fordított Szlovénia, majd a harmadik gólt is beütött az első harmadban. A másodikban aztán jött a dél-koreai varázslat. 27:40-nél szépítettek, majd éppen a meccs felénél, 36 másodperc alatt vágtak két gólt, ezzel már 4-3 volt az előny náluk.

    Izgalmas volt a végjáték is, akadt helyzet bőven mind a két kapu előtt, de gól az utolsó pillanatig nem esett. A szlovénok az utolsó két percben már kapus nélkül próbáltak egyenlíteni, de egy felszabadító korongból Sing Szanhun végleg eldöntötte. Dél-Korea két meccs után száz százalékosan áll. Erre azért kevesen számítottak. 

  • A magyar válogatott Dél-Korea elleni 1-5-tel kezdte a kazahsztáni világbajnokságot. A fehéroroszok legalább nyertek, 0-2-ről fordítottak a litvánok ellen, de cseppet sem voltak elégedettek. A szövetség elnöke, Gennadij Szavilov nyilvánosan kritizálta a csapat teljesítményét: „Kifejezetten gyenge volt a csapatmunka, és a támadások építésében is problémák akadtak.”

  • Mindkét csapat hasonló nyitómeccsen van túl, mindketten tragikus hibákat követtünk el, hasonló gólokat kaptunk. Nagy különbség, hogy ők ennek ellenére nyerni tudtak, mi viszont nem. Nem lesz annyit nálunk a korong, és a lövések számában sem lesz akkora különbség. De a hoki nem csak erről szól, hanem a megfelelő döntések meghozataláról és a helyzetek kontrollálásáról.

    Az idei két felkészülési meccsből le lehet vonni feltételezéseket, de nem feltétlen ezek fognak számítani. Ez a fehérorosz válogatott sok területen agresszív, ami inkább az észak-amerikai stílus jellemzője, ugyanakkor nagyon technikásak is, ami viszont inkább orosz hatást mutat. - mondta a meccs előtt a megbízott magyar kapitány.

  • A szakmai stáb a több helyen is változtatott a koreaiak elleni csapaton. Az első sor változatlan marad, viszont Bartalis István és Nagy Gergő helyet cserélnek, előbbi a második, utóbbi a harmadik sorba kerül. A negyedik sorban Nagy Krisztián veszi át Terbócs István helyét, aki a 13. támadó lesz. A védelemből Szirányi Bence sérülés miatt hiányzik majd, egyebekben nincs nagy változás, Wehrs Kevin mellé Varga kerül a sérült csapattárs helyére. A kapuban Vay Ádám kezd, az első meccsen védő Bálizs Bence ezúttal csere lesz.

  • Nyolc 25 év alatti hokis van a fehérorosz keretben. Korábban szinte csak a KHL-es Dinamo Minszkre épült, ebben a csapatban csak hat olyan játékos van (Geoff Platt lesz ősztől a hetedik), aki az orosz bajnokságban, az alapszakaszban a konferenciája utolsó előtti helyén végzett csapatban hokizik. Kilencen a hazai bajnokságban játszanak, ketten az amerikai második vonalban (AHL), illetve juniorligában (OHL), a kapus Dmitri Milcsakov a cseh bajnokságban véd. Két honosított játékosuk van, az AHL-ig jutó amerikai Nick Bailen, illetve szintén az AHL-ben majdnem 200 meccsig jutó Geoff Platt, aki a litvánok ellen is eredményes volt.