Hokiban is lehet köténnyel alázni, nem is akárhogy

2018.04.13. 10:25

Az NHL-alapszakasz legjobb csapata, a Nashville a Coloradóval játszotta az első meccset a rájátszásban, és elég simán, 5-2-re nyert. Hiába szerzett kétszer is vezetést a vendég Colorado, az utolsó harmadban jött Filip Forsberg és két góljával eldöntötte a meccset, az utolsó Predators-gól már az üres kapura ment.

A 23 éves svéd hokis második gólja volt különösen szép, úgy megforgatta, Samuel Girardot, hogy a Colorado-védő egy pillanatig meg is állt a kapuvasnál, rendezni a gondolatait. Forsberg előbb a saját lábai között, majd Girad lábai között passzolta el a korongot, aztán bevágta a bal alsó sarokba. 

Forsberg sorsa egyébként azért érdekes, mert 2012-ben, az első kör 11. helyén draftolta a Washington, hároméves szerződést is kapott tőlük, aztán előbb váratlanul kölcsönadták korábbi csapatának, a svéd Leksandnak, majd egy évvel később eltradelték a Nashvile-nek, ahol az elmúlt hat idény 331 meccsén 117 gólt és 255 pontot szerzett. A Coloradóban pályára lépett a magyar származású, de svéd állampolgár Patrik Nemeth is.

A többi négy meccs közül csak a Washington-Columbus volt szoros, amely a hosszabbítás 7. percében, Artyom Panarin góljával dőlt el a vendégcsapat javára. A Capitalsban Jevgenyij Kuznyecv 29 másodperc alatt ütött két gólt, a Blue Jackets története során először nyerte meg a playoff első meccsét. Ezúttal nem a két sztárja, Steven Stamkos és Nyikita Kucserov szállította a Tampa Bay pontjait, hanem Ondrej Palat góljával és két gólpasszával nyert a Lightning. A San Joseban Evander Kane élete első playoff meccsén két gólt vágott az Anaheimnek.

Főcsoport-negyeddöntők, 1. mérkőzések

Nyugat:

  • Nashville Predators-Colorado Avalanche 5-2
  • Anaheim Ducks-San Jose Sharks 0-3

Kelet:

  • Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 5-1
  • Tampa Bay Lightning-New Jersey Devils 5-2
  • Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 3-4, hosszabbítás után