Kétszer is hátrányból állt fel a történelmet író Las Vegas

2018.05.29. 09:55

Az újonc Las Vegas Golden Knights nyerte a Stanley-kupa első mérkőzését kedd hajnalban. A hazai csapat már azzal történetet írt, hogy első idényében az NHL döntőjébe jutott, ráadásul az első meccsen sikerült megtartani pályaelőnyét. Ez most nem védelmek meccse volt, hiszen a 10 gól összesen 61 lövésből született. 

Ha már Las Vegas, akkor a show-nak is gazából megadták a módját. Látványos felvezetővel kezdődött a meccs. Ezrek maradtak le a döntőről, ők a stadion előtti kivetítőn nézték a meccset, szinte teljesen betöltötték a teret.

Jól kezdett az újonc, és Colin Miller távoli ütése vágódott a kapuba a 8. percben, Braden Holtby 167 perc után kapott gólt. A Washington aztán kezdett ébredezni, és 42 másodperc alatt megfordította a meccset. Előbb Michal Kempny lövésébe Brett Connolly nyúlt bele a kapunak háttal, amivel szemben Marc-Andre Fleury tehetetlennek bizonyult, majd Nicklas Bäckström közelről, fonákkal talált be.

A Capitals az első öt lövéséből két gólt ütött, mégsem tudott előnnyel szünetre menni. Két perccel a vége előtt William Karlsson a hátsó palánkról visszapattanó korongot villámgyors mozdulattal Braden Holtby kapujába terelte.

A második harmad is Vegas-gólt hozott, a korong az egyedül felejtett Reilly Smith elé pattogott, és a csatár nem hibázott. Miller növelhette volna a különbséget, azonban lecsorgó lövését Holtby a gólvonal előtt kitolta. A 29. percben a hátvéd John Carlson merészkedett előre, parádés passzt kapott T.J. Oshie-tól, és nem volt nehéz dolga az addigra teljesen szétzilált védelem ellen a kapuba találnia. Carlson 17. playoff góljával Caps történetének legeredményesebb védőjátékosa lett.

Az utolsó harmadot két gyors gól nyitotta. A washigntoni Alekszandr Ovecskin rosszul eltalált lövésébe Tom Wilson szúrt bele, a korong Fleury bal sarkánál elakadt, Fleury nem látta, és véletlenül saját kapujába húzta a lábával. 91 másodperccel később Ryan Reaves használta ki testi fölényét, és a védők gyűrűjéből egyenlített. A harmad harmad derekán a cseh Tomas Nosek ismét a Vegast juttatta előnyhöz, miután értékesítette a Shea Theodore szép keresztpasszát.

Az utolsó két percre már a kapusát is a fővárosi csapat, amelynek volt komoly egyenlítési lehetősége is, de Nosek 2,7 másodperccel avmeccs vége előtt üreskapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt. 

A hajrában hiába támadott többet a Washington, kétgólos vereség lett a vége , ráadásul a csapat március 29-e óta nem kapott ennyi gólt egy meccsen

cut (2)

Stanley-kupa, 1. mérkőzés

  • Vegas Golden Knights-Washington Capitals 6-4 (2-2, 1-1, 3-1)

Gólszerző: C. Miller (8.), Karlsson (19.), Smith (24.), Reaves (43.), Nosek (50., 60.), illetve Connolly (15.), Bäckström (16.), Carlson (29.), Wilson (42.).