Janics húszmillióért árulja az éttermét

2012.10.31. 10:36
A háromszoros olimpiai bajnok kajakos bolgár férje szerbiai munkavállalása miatt hazatérne szülőhazájába, a szerbeknek szerdán éjfélig kellene kifizetniük érte költségtérítésként 150 ezer eurót.

Október 24-e óta ismét eladó a szegedi Bárka. Mivel az önkormányzat mégsem vásárolta vissza a vendéglőt, tulajdonosa, Janics Natasa 19,9 milliós irányáron meghirdette az épületet azzal a kitétellel, hogy épület felújításra szorul, romos állapotban van, de ezt az ára is tükrözi, írja a délmagyar.hu.

Az étterem 2007 óta a háromszoros olimpiai bajnok kajakosé, Janics bruttó 24 millió 850 ezer forintért vette a Bárkát, de nem tudott mit kezdeni vele, ezért felajánlotta visszavételét a városnak, amit a pénzügyi bizottság nyáron jóváhagyott.

Ennek ellenére Botka László nem hagyta jóvá a döntést, a polgármester az elmúlt hónapok történései, a kajakos országváltásával kapcsolatos huzavona miatt nem írt alá, és újbóli megfontolásra ismét a pénzügyi bizottsághoz küldte vissza az ügyet. Erre Janics írásban visszavonta eladási szándékát.

„Natasa megpróbálja a piaci áron értékesíteni a volt vendéglőt, hiszen az önkormányzat is ennyiért vette volna vissza tőle. Szeretne szabadulni tőle" – mondta Csonka Gábor, a kajakos menedzsere. A Bárkával kapcsolatban nincs profilkötöttség, így a leendő tulajdonosnak nem kötelező éttermet nyitni a helyén.

Mindeközben Janics Natasa még Szegeden edz, a Blikknek elmondta, hogy az egyenletes, hosszabb távok alatt sokat gondolkozik a jövőjén, és csalódott amiatt, hogy a bőrét árulják, és a távozását sokan nem tudták normálisan kezelni.

Férje már az olimpia előtt is munkát keresett, mert Szegeden két évig ingyen dolgozott, és megviselte, hogy nem tudja eltartani a családot, ezért fogadta el a szimpatikus szerbek ajánlatát. „Andrót az ottani olimpiai bizottság alkalmazza, a kajakos lányokat kell felkészítenie." Nem zárta ki, hogy egy helyi klubnál is el tud helyezkedni.

„Párostársamtól, Kovács Katitól már elköszöntem, sajnálom, hogy hosszú évek közös versenyzését nem tudtuk a legfényesebb éremmel befejezni. Londonban rá kellett jönnöm, mi sem vagyunk verhetetlenek. Borzasztó, hogy pont az olimpián kaptunk ki."

Janics a lapnak elmondta még, hogy sohasem a pénzért kajakozott, most is fizetés nélkül él. Le akartak telepedni Magyarországon, de követi a férjét az új országba, mert nem akarja, hogy a családja széthulljon.

Ábrahám Attila, a magyar szövetség főtitkára azt mondta, mostanáig nem érkezett meg a szerbektől a kivásárlási pénz, márpedig "ha nem érkezik meg a kért összeg, akkor automatikusan életbe lép az elnökség múlt heti határozata, azaz hogy nem járulunk hozzá a versenyző országváltásához". Ha ez nem történik meg, a bácskapalánkai születésű, magyar-szerb kettős állampolgár, 30 éves Douchev-Janics Natasának két évet ki kell hagynia, mielőtt újra versenyezhet.