Görbicz forró olajjal öntötte le a lábát

2008.07.29. 12:42 Módosítva: 2008.07.29. 14:18
A magyar női kézilabda-válogatott irányítója leforrázta jobb lábfejét, sérülését a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kezelik. Nem tudni, játszhat-e az olimpián.

Harmadfokú égési sérülés

Az bőr teljes károsítása mellett a bőr alatti kötőszövetet is eléri. A felszín piszkosszürke vagy nagyon halvány, szenes, pergamenszerű, a képet a szövetelhalás uralja. A seb fájdalmatlan, mert a terület idegvégződései elhaltak. Ahhoz, hogy valaki harmadfokú égési sérüléseket szenvedjen, elég 7 másodpercig 60 °C-os vízben maradnia.

Harmadfokú égési sérülést szenvedett Görbicz Anita. A magyar női kézilabda-válogatott irányítója leforrázta jobb lábfejét, sérülését a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kezelik. Sinka László, a magyar szövetség főtitkára elmondta, a győri játékos hétfő este otthonában forró olajjal öntötte le magát.

Hajdu János szövetségi kapitány elmondta, mindenképpen elviszi Pekingbe a válogatott egyik legjobbját. Azt ebben a pillanatban nem tudni, pályára léphet-e a játékos az olimpián. Dr. Szálasy László csapatorvos még nem tudott érdemben nyilatkozni a játékos sérüléséről, de jelen helyzetben körülbelül 50 százalék az esély arra, hogy Görbicz pályára léphet Pekingben.

"Görbicz Anitát hétfőn este 10 órakor nagyrészt mély másodfokú, kisebb területen valószínűsíthetően harmadfokú égési sérülésekkel hozták be a kórházba. Testfelületének összesen kevesebb mint egy százaléka károsodott, viszont nagyon rossz helyen, a jobb lábháton, a lábujjak háti felszínén és a lábujjak között szenvedett égési sérüléseket" - tájékoztatta az MTI-t Balogh Péter, a kórház baleseti sebészeti osztályának vezetője, aki egyben a női kézilabda-válogatott csapatorvosa is.

Balogh Péter szerint Görbicz Anita állapota a körülményekhez képest jó, gyulladása nincs. A kézilabdázónőt várhatóan még egy-két napig tartják benn a kórházban, felépülése várhatóan két-három hetet vesz igénybe, elképzelhető, hogy az olimpia második felében már játékra képes lesz.

Pontosabb véleményt ezzel kapcsolatban szerdára ígért az orvos, mert "sok függ attól, hogy a szervezetének milyen a regenerációs készsége és miként reagál az alkalmazott kezelésre".

"Most a legfontosabb, hogy betartsam az orvosi utasításokat, mert értelemszerűen nagyon szeretnék ott lenni az olimpián" - mondta az MTI-nek Görbicz Anita.

Görbicz idei sérülései

A Győr irányítója április 13-án, a Magyar Kupa-döntőben szenvedett súlyos sérülést. Jobb bokájában két szalag teljesen, míg egy részlegesen elszakadt, ezért lábát gipszbe tették. Két héttel később, a Zvezda Zvenyigorod elleni BL-elődöntő visszavágóján már pályára lépett.
Július elején kézsérülést szenvedett a tatai edzőtáborban, jobb hüvelykujjánál történt részleges szalagsérülés, néhány napig teljes pihenőre szorult.