Hazai bíró vezeti a Veszprém BL-meccsét

2008.10.11. 15:01 Módosítva: 2008.10.11. 16:03
Az MKB Veszprém Ukrajnában, a ZTR Zaporizzsja ellen lép pályára a kézilabda Bajnokok Ligája második játéknapján. A viszontagságos utazást követően a mérkőzés délelőttjén kiderült, hogy az egyik román bíró nem érkezett meg, így az EHF ellenőre azt a városban lakó ukrán bírót kérte fel a közreműködésre, aki tavaly a Veszprém Gummersbach elleni BL-meccset vezette.

Az MKB Veszprém viszontagságos mérkőzésre készül Ukrajnában: a veszprémiek szélsője, Iváncsik Tamás el sem utazhatott a csapattal, mert a repülőtéren ellopták az útlevelét, majd a csarnok dőlt rá kis híján az átmozgató edzést végző csapatra, a mérkőzés délelőttjén pedig kiderült, hogy az egyik román bíró nem érkezett meg a meccsre, így egy helyit jelöltek ki helyette.

Zaporizzsjába a magyar bajnok is több átszállás és órákon át tartó buszozás után érkezett meg, a jelek szerint a két fiatal román bíró közül az egyiknek még ekkora szerencséje sem volt. A hazai csapat felajánlotta, hogy a városban lakó, EHF-minősítéssel rendelkező bíró vezesse le a mérkőzést. A veszprémiek vonakodtak elfogadni az ajánlatot, ugyanis a szóban forgó játékvezető, Alekszender Ljudovik fújt az MKB tavalyi, Gummersbach elleni hazai mérkőzésén, ami döntetlennel végződött.

Mocsai Lajos úgy fogalmazott, 25 évet töltött el a nemzetközi kézilabda élvonalában, de ehhez hasonlót még nem tapasztalt. A nemzetközi szövetség (EHF) ellenőre beleegyezett a hazai bíró küldésébe, így a veszprémieknek sem maradt más választásuk, mint elfogadni a határozatot.

A Veszprém megnyerte első mérkőzését a Flensburg ellen, a Zaporizzsja pedig kikapott az első játéknapon az izlandi Haukar otthonában. Amennyiben az ukrán csapat vereséget szenved, szinte minden esélye elszáll a továbbjutásra, és a csoport harmadik helyének megszerzése (mely KEK-szereplést ér) is kérdésessé válik neki.