Perez: Sajnos nem leszek már fiatalabb

2008.11.18. 13:40
A német Flensburg idén még nem dobott olyan kevés gólt hazai pályán, mint a Veszprém ellen, de a magyar bajnok sem tudta harminc alatt tartani. Cozma rossz pillanatban vált ki, de olyan gólt dobott, ami azóta is beszédtéma. A bírókkal nem foglalkoztak a játékosok, Iváncsik Tamás elmondta, mit hiányolt.

Az ősz és egyben a kézilabda Bajnokok Ligája-sorozat legkeményebb meccsét játszotta vasárnap este a magyar bajnok MKB Veszprém. A második félidő elején kétszer is két góllal vezetett Flensburgban, de a hajrában nem volt igazán komoly esélye a pontszerzésre. 31-28-ra nyert a német bajnokság harmadik helyén álló – dán, norvég és svéd klasszisokat foglalkoztató – együttes.

„Tudtuk, az nem elég, ha jól játszunk. Flensburgban nagyon jól kell játszani, akkor lehet esélyünk. A nagyon jó játék nem jött össze. Az első félidőben tartottuk a lépést, Perics jól védett, a távoli lövéseink bejöttek, a másodikban viszont nem, helyenként esetlegessé váltunk. Kicsit még szoknom kell, hogy középen vagyok, de a kényszer így hozta. Nem érdemes azzal foglalkozni, hogy ha Nikola nem sérült, akkor mi történik, mert pontosan tudtuk, nélküle kell megoldani a feladatunkat. Majdnem meg is oldottuk. Furcsa, sokan jól játszottak, mégsem nyertünk” – értékelt Ilyés Ferenc, aki négy gólig jutott, a második félidőben azonban háromszor rontott. „Akkor végem volt” – mondta.

Carlos Perez hat gólt lőtt, pattintásai és páros lábról, tizenegy méterről elengedett lövései élményszámba mentek. Fel is vetettük neki, hogy fiatalodik-e? „Örülök, hogy jól ment egy ideig, sajnos nem nyertünk. Elfáradtam, mert nagy volt az iram, a Flensburg hozzászokott ehhez, mi csak ritkán. Nem, nem fiatalodom, másnap már érzem minden testrészemen, hogy harminchét múltam augusztusban.”

Iváncsik Tamás arról is beszélt, mi hiányzott. „A szélről nem voltunk hatékonyak, alig kaptunk labdákat. Sem én, sem a bátyám. Nekem egyszer sem kellett felkanyarodnom, Gergőnek egy átlövésgólja volt, más semmi. Sokkal jobban is kihasználhattuk volna a szárnyakat. Lehet azonban, hogy csak a meccs utáni idegesség mondatja ezt velem” – nyilatkozott.

Imponáló volt számára a tízgólos Lars Christiansen játéka, közelről megtapasztalhatta, miért a világ egyik legjobbja még 37 évesen is. "Igazi profi, a színészkedés ellenére is" - emelte ki róla.

Marian Cozma akrobatikus góljával a német újságok is foglalkoztak, a kapunak háttal állt, amikor bedobta a labdát a jobb sarokba. „Megpróbáltam, bement” – mondta bicegve, mert Jensen pontosan ekkor rálépett a lábára, amit akkor érzett igazán, amikor visszaért védekezni. Kiválása fontos pillanatban következett be, kétgólos volt a magyar előny, a 211 centis román beállós elkapta a fonalat, de a következő támadásoknál rá már nem lehetett építeni.

A Flensburgot a Veszprém nem tudta harminc gól alatt tartani, apró vigasz lehet, hogy egyetlen hazai bajnokin sem dobott ilyen kevés gólt a csapat, mint ezúttal. A Bundesligában háromszor érte el a negyvenet.

Az MKB Veszprémnek a szombati Haukar elleni hazai meccsen egy pont is elég a továbbjutáshoz, a legjobb tizenhat közé a Flensburggal együtt két pontot visz.

Udvariatlan németek

A flensburgi vezetők elnézést kértek a veszprémi szurkolóktól a meccs után, amiért nem szurkolhattak egy csoportban, hanem a hatezres csarnok különféle szektoraiba ültették őket. Így fordulhatott elő, hogy VIP-jeggyel is a kakasülőre kényszerült valaki. Mivel az első meccsen a magyar szervezők mindent megtettek a vendégek kiszolgálásáért, különösen érzékenyen érintette a magyarokat az udvariatlanság.