A Veszprém szétlőtte a Zaporizzsját

2008.11.08. 18:48 Módosítva: 2015.05.21. 03:14
Nagyszerű átlövő-teljesítményének, és a második játékrészben mutatott ellenállhatatlan játékának köszönhetően magabiztos, 33-22 arányú győzelmet aratott az MKB-Veszprém a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában az ukrán ZTR Zaporizzsja ellen.

Második félidei kiváló játékával nagy különbségű győzelmet aratott az MKB-Veszprém az ukrán ZTR Zaporizzsja ellen a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A vendégek a második játékrész elejéig jól tartották magukat, de az utolsó húsz percben a Veszprém ritmust váltott, és parádés átlövő-teljesítményével magabiztos különbségűvé növelte előnyét, és átvette a vezetést csoportjában.

A veszprémi csapatban nem játszhatott a horvátok elleni válogatott mérkőzésen megsérült Eklemovics Nikola, és a bokaszalag-szakadást szenvedett Ivan Pesic, ennek ellenére a második fordulóban Ukrajnában is magabiztosan nyerő MKB toronymagas favoritnak számított a csoport utolsó helyén álló Zaporizzsja ellen.

A két kezdő átlövő, Ilyés Ferenc és Marko Vujin gólpárbajával kezdődött az összecsapás, különösen a magyar válogatott balátlövő volt elemében, hiszen hibátlan teljesítménnyel jutott hét gólig, de a szerb játékos is hatékonyan tüzelt így a Veszprém már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést.

A kapuban a tőle megszokott formában védett Perics, de az ukránok szimpatikusan küzdve egy percre sem adták fel, és hullámzó játékuk ellenére tartották a lépést a magyar bajnokkal. A szünetben négy góllal, 16-12-re vezetett a Veszprém, igaza lett Mocsai Lajosnak, aki egyáltalán nem számított könnyű mérkőzésre az ukrán válogatott gerincét alkotó Zaporizzsja ellen.

A második játékrész elején néhány elkapkodott hazai támadást követő lerohanás után két gólra feljött a Zaporizzsja, 18-16 után azonban a Veszprém ritmust váltott, és állva hagyta ellenfelét. Mocsai Lajos edző az MKB remek lövősorára játszotta ki a támadásokat, így egyre nőtt a különbség a két csapat között, a fáradó ukránok kapuját ebben az időszakban már indításokból is bevette a tökéletes fizikai állapotban lévő Veszprém.

Az utolsó tíz percben már a veszprémi cseresor növelte tízgólosra a különbséget, 5000 lelkes szurkolója legnagyobb örömére az MKB látványosan játszva szinte lövőedzést tartott az erejével teljesen elkészült ukránok ellen, és végül 11 góllal, 33-22-re nyerte meg legkönnyebb csoportmeccsét.

Győzelmével a Veszprém vezeti az F csoportot, melynek másik mérkőzésén az izlandi Haukar fogadja a Flensburgot, majd a következő fordulóban a csoport döntőjének is beillő mérkőzésen Németországba látogat Mocsai Lajos csapata.

MKB Veszprém-ZTR Zaporizzsja 33-22 (16-12)

Veszprém, 4500 néző, vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)

A Veszprém gólszerzői: Ilyés, Vujin 8-8, Pérez 5, Iváncsik Tamás 4, Iváncsik Gergő 3, Markovics, Cozma 2-2, Sesum 1

Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc
Hétméteres: 1/1 ill. 3/1

Haukar Hafnarfjördur (izlandi) - Flensburg-Handewitt (német) 25-34 (15-14)
A csoport állása: 1. Flensburg-Handewitt 6 pont (135-103), 2. MKB Veszprém 6 (120-102), 3. Haukar Hafnarfjördur 4, 4. Zaporizzsja 0