Magyarország-Ausztria 33-21

2008.11.21. 19:59 Módosítva: 2008.11.21. 20:27
A magyar női kézilabda válogatott közepes játékkal is simán verte Ausztriát a Pannon Kupa első játéknapján. A mieinknél minden játékosnak lehetőséget adott Imre Vilmos, örömteli volt néhány újonc mellett kapusaink kiváló formája, de a játék meglehetősen akadozó volt az osztrákok ellen.

A magyar női kézilabda válogatott átlagos játékkal is 12 gólos győzelmet aratott Ausztria felett a szombathelyi Pannon Kupa nyitónapján.

Alacsony színvonalú játékkal indult a mérkőzés, a csapatok rengeteg technikai hibát vétettek, a kapusok viszont mindkét oldalon nagyszerűen védtek, így a 10. percben még csak 3-1-re vezetett a magyar válogatott. Görbicz sorra hagyta ki a heteseket, a támadások esetlegesek voltak, Imre Vilmos 15 perc után időt is kért.

A bokáját fájlaló Pálinger helyett kezdő Herr Orsolya több nagy bravúrt is bemutatott, és Bulath vezetésével végre beindultak a mieink. A szünetre kialakult nyolcgólos magyar előnyben a podravkai átlövőn kívül a kemény védekezése mellett támadásban is jól játszó Tomorinak és a Görbiczet váltó Szucsánszkinak volt nagy szerepe.

A második játékrészt ismét nem kezdte jól a magyar csapat, Engellel nem tudtunk mit kezdeni (a jobbátlövő 12 gólig jutott a meccs végére), szerencsére azonban a Herrt váltó Pastrovics ott folytatta, ahol kolléganője abbahagyta, és mindent védett, amit lehetett. A mieink gyorsan rendezték soraikat, és a játékrész közepére tíz gól fölé tornászták a különbséget a fáradó, és így egyre többet hibázó ellenféllel szemben.

Az ellenfél játékát látva Imre Vilmos bátran adhatott lehetőséget a keret újoncainak is, Balogh beállóból, Sopronyi és Csáki indulásból és átlövésből lőttek szép gólokat az elfáradó osztrákoknak, de Vincze és a félidő közepén visszaszálló Görbicz is elkapta a fonalat. A mérkőzés végére a magyar csapat összes játékosának neve mellett gól szerepelt, a mutatott játék azonban messze volt a jótól.

A magabiztos győzelem ellenére látszik, hogy lesz még dolga bőven a szövetségi kapitánynak az Európa-bajnokságig, Ausztria legyőzése nem lehet mérce az olimpiai negyedik csapatnak.

A szombathelyi tornát Imre Vilmos vállaltan néhány új játékos beépítésére, és a csapatjáték csiszolására kívánja felhasználni, erre a péntek esti mérkőzés tökéletesen alkalmas volt, de ezúttal csak az eredménnyel lehettünk maradéktalanul elégedettek.

MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 33-21 (16-8)

A magyar válogatott gólszerzői: Bulath 5, Tomori 4, Szucsánszki 3/3, Görbicz 3, Balogh 3, Vincze 3, Csáki 2, Szűcs 2, Sopronyi 2, Szamoránsky 2, Vérten 2, Kovacsicz 2

A másik mérkőzésen: Horvátország-Macedónai 37-27
Az állás: 1. Magyarország 2, 2. Horvátország 2, 3. Macedónia 0, 4. Ausztria 0

A holnapi program:
15.30 Horvátország-Ausztria
17.30 Magyarország-Macedónia