A legkeményebb ellenfél a Veszprémé

2009.03.09. 18:48 Módosítva: 2015.05.21. 00:15
Bármelyik ellenfelének örült volna az MKB Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája hétfői sorsolásánál, csak a Ciudad Realnak nem. A magyar bajnok nem volt szerencsés, a címvédő, és a 2006-ban is győztes spanyolokat kapta.

Marian Cozma február eleji meggyilkolása után kevesen számítottak arra, hogy a magyar bajnok MKB Veszprém csoportlesőként kerül a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, mert csak két pontot hozott a második szakaszba. Három győzelemmel azonban - a Leónt kétszer, a Montpellier-t egyszer verték - Mocsai Lajos csapata megváltotta a helyét a legjobbak közé.

Mivel csoportelső csak másodikat kaphatott, már a hétfő fél hétkor kezdődő sorsolás előtt biztossá vált: az orosz Csehovszki Medvegyi, a spanyol Ciudad Real vagy a horvát Zágráb lehet a következő ellenfél.

A Veszprémet másodszorra húzták ki - ekkor már a Kielt megkapta a Zágráb -, és a Ciudad Reallal került egy párba.

A spanyoloknál véd a korábbi veszprémi Sterbik Árpád és egy sor világklasszis - horvát, szlovén, dán, svéd, francia - játszik náluk természetesen a spanyolok mellett.

Hogy csak pár nevet említsünk: Abalo, Dinart és Fernandez olimpiai bajnok volt a franciákkal Pekingben. A horvát Metlicic, az izlandi Stefansson egyértelműen világklasszisok, a svéd Kallman kellemetlen stílusú szélső, mert két méteres.

A Ciudad azért lett második, mert csoportjában Kielben hét góllal kikapott, hazai pályán pedig viszont csak kettővel verte a németeket.

A Ciudad a veszprémi Bajnokok Tornáján kikapott a spanyoloktól a döntőben 32-28-ra úgy, hogy ötven percig bírta a ritmust. Ez a meccs szeptemberben volt, de az ellenfél nem lett gyengébb.

Az első meccset idegenben játssza a Veszprém, március utolsó hétvégéjén, a visszavágó egy hét múlva lesz Magyarországon.

„Nehéz megítélni, hogy a mi csoportunkban az első vagy a második hely-e a jobb, mert másodikként olyan német csapatok is utunkba kerülhettek volna, amelyeknek a játékstílusa fekszik nekünk. Az orosz és horvát ellenféllel szemben ötven százalék esélyünk lenne, a Ciudad Real azonban más kategória. Nem ismerünk olyat, hogy egy párharcot, vagy mérkőzést feladnánk, az viszont biztos, hogy Marian Cozma elvesztése után az erőinket feléltük, újra kell építkeznünk, és most ismét nehéz időszak következik. Szombaton jön a Szeged, aztán a Magyar Kupa négyes döntője, újra Bajnokok Ligája, és így megy majd május végéig, június elejéig" – nyilatkozta az MTI-nek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője.

"Talán ennek a helyzetnek az egyetlen előnye, hogy semmi veszítenivalónk nincs. Nekik kell menni, száz százalékosan felkészülni, és száz százalékosan játszani, és majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Nem lehet lamentálni, nekünk a legjobb jutott, de megyünk előre és tesszük a dolgunkat" - mondta Magyarády Péter elnök.

A többi pár: Zágráb-Kiel, Csehovszki Medvegyi-Löwen, Flensburg-Hamburg.