Nekimegy a Pick Szeged a Veszprémnek

2009.05.19. 10:13
Maradt bennem hiányérzet a döntő első meccse után, nem érdemeltünk hétgólos vereséget, mondta az Indexnek Herbert Gábor, a Pick Szeged sérült beállója. A magyar válogatott kézilabdázó szerint ellenfelük a világ egyik legjobb csapata, de eltökélten és magabiztosan készülnek a szegedi visszavágásra.

A kézilabda-bajnokság döntőjének első meccsét 7 góllal nyerte az MKB Veszprém, amely végig vezetett ugyan, de a Szeged kétszer is nagy hátrányból zárkózott fel. A Pick sérült beállója, Herbert Gábor szerint hasonló eltökéltségre és sokkal pontosabb játékra lesz szüksége a keddi második meccsen a Szegednek, ha hazai pályán vissza akar vágni.

MKB VESZPRÉM-PICK SZEGED 35-28 (19-12)

A veszprémi gólszerzők: Pérez 6, Vujin 6/3, Iváncsik G. 5, Vilovski 5, Ilyés 4, Gulyás 3, Iváncsik T. 2, Lusnyikov 2, Eklemovics 1, Lapcsevics 1
A szegedi gólszerzők: Ghionea 8/3, Andjelkovics 5, Petrea 4, Katzirz 4, Zvizej 3, Krivokapics 2, Nenadics 1, Zubai 1

Hétméteresből: 4/3 ill. 6/3
Kiállítások: 18 perc ill. 20 perc
A három győzelemig tartó döntő állása 1-0 a Veszprémnek.

„Nem érdemtelen a Veszprém győzelme, de komoly hiányérzetem van a meccs végkimenetelét illetően – kezdte értékelését a magyar válogatott beálló, aki sérülése miatt nem játszott a döntő első meccsén. – Az első félidőben gyengék voltunk, de a másodikra nagyot javultunk, visszajöttünk a meccsbe. Többször is három gólra zárkóztunk fel, onnan pedig már nyíltnak tekinthető egy mérkőzés.”

Herbert szerint a vereség oka a rengeteg kihagyott ziccer és hétméteres, mert a szegediek hibáit azonnal kihasználta a Veszprém. „Liszkai Szilveszter bravúrosan védett, de a mi játékosaink sem koncentráltak eléggé, voltak technikai hibáink, amikből aztán lerohant minket az MKB. Elég csak annyit mondanom, hogy kettős emberelőnyben kétszer is eladtuk a labdát. Ilyen hibákkal Veszprémben nem lehet nyerni.”

A Magyar Kupa után újabb komolynak mondható vereséget szenvedett el a Szeged. „Egy dologban viszont nagyot léptünk előre a kupadöntőhöz képest. Most nem adta fel a csapat nagy hátrányban sem, és visszaküzdötte magát. Ez a morális tartás a kupameccsen nem volt meg, most viszont erősek voltunk” – tette hozzá Herbert.

A szegedi védelem vezére úgy érzi, elszalasztott egy lehetőséget a Pick, hiszen négy mérkőzésen jóval több esélye lenne nyerni a Szegednek, mint egy mindent eldöntő ötödiken a Veszprém Arénában.

„A döntő előtt azt mondtam, az első vagy a harmadik mérkőzést kell megnyernünk, mert 5. meccset nyerni Veszprémben szinte lehetetlen. Azt mondanom sem kell, hogy hazai pályán győzelemmel kalkulálunk, senkinek nem jut eszébe, hogy három meccs alatt kisöpör minket a Veszprém.”

Könnyen előfordulhat, hogy még a keddi mérkőzésen is Herbert nélkül kell feltartóztatni a veszprémi lövőket, a szegedi fal középső játékosának porcsérülése van. „Tart a kezelés, egyelőre nem tudom megmondani, mikor léphetek pályára, de könnyen lehet, hogy kedden még nem játszhatok. Szeretnék ott lenni, de a csapat a második félidőben bebizonyította, hogy nélkülem is tud határozottan, pontosan védekezni.”

Herbert elmondta, az alapszakaszban elszenvedett vereség után nagyon szeretnék Szegeden legyőzni a Veszprémet, szerinte a csapat képes rá. „Nekik kell mennünk, de sokkal pontosabbnak is kell lennie mindenkinek. Jobban kell koncentrálnunk a befejezéseknél, akkor megfogható a Veszprém is.”

Magabiztosan készül a Veszprém, a címvédő játékosai a veszpremkfc.hu-nak nyilatkozva elmondták, az első lépést megtették, de tudnak jobban is játszani. "Sokkal jobban kell játszanunk, nem lehetnek olyan hullámvölgyek, amik itthon voltak" – mondta Ilyés Ferenc. "Győzni megyünk Szegedre" – tette hozzá Gulyás Péter.

"Erős játékosállománnyal rendelkezik a Szeged, robosztus belső négyes védősoruk sok mindenre képes – mondta Mocsai Lajos, az MKB Veszprém edzője. – Az utóbbi időben folyamatosan javult a szegediek játéka, amely ebből adódóan egyre kiszámíthatatlanabb is. Az a feladatunk, hogy taktikailag és elszántságban is felnőjjük az előttünk álló nagyon komoly feladathoz."

A bajnoki döntő mérkőzéseinek időpontjai

2. mérkőzés: május 19., 18 ó: Pick Szeged–MKB Veszprém KC
3. mérkőzés: május 24.,
12:45 ó: MKB Veszprém KC–Pick Szeged
Ha szükséges:
4. mérkőzés: május 28., 18 ó: Pick Szeged–MKB Veszprém KC  
5. mérkőzés: május 30., 18 ó MKB Veszprém KC–Pick Szeged