Csodameccsen nyert BL-t a Ciudad Real

2009.05.31. 20:41 Módosítva: 2009.06.01. 16:42
Hihetetlen izgalmas döntőben hat góllal legyőzte a német THW Kielt, megvédte kézilabda BL-címét a Ciudad Real. A németek Thierry Omeyer védéseivel uralták a meccset, de a spanyolok óriási hajrával és az utolsó percekben mindent védő Sterbik Árpád teljesítményével fordítottak.

Félelmetes tempóban kezdődött a visszavágó, a villámgyors támadások után mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de Thierry Omeyernek lehetetlen volt gólt lőni: a Kiel francia kapusa az első negyedóra végére már 7 védésnél járt. A Ciudad Realnál Sterbik Árpád az első meccs után hazai pályán sem érezte a német lövéseket, állandósult a Kiel 2-3 gólos vezetése.

A német fal ellen nem volt sok esélye a címvédő játékosainak, ha mégis sikerült helyzetbe kerülniük, Omeyer mindent fogott, Chema Rodriguez megindulásaiból, és Steffanson egyéni akcióiból tudta tartani a lépést a Ciudad Real. A Sterbiket váltó Hombrados védéseivel a szünetre közelebb jöttek a spanyolok, de a Kiel az első meccsen megszerzett ötgólos előnyéhez még hozzá is tudott tenni egyet.

A második félidő elején nem sok minden változott, a nagyot harcoló Ciudad Real nem tudott mit kezdeni a THW védekezésével, úgy tűnt, nem marad izgalom a hajrára, de a visszatérő Sterbik belelendült, védéseivel feltámadt a gyors indulásokból többször eredményes spanyol bajnok.

15 perccel a vége előtt a Ciudad előbb egyenlített, majd két góllal elhúzott. A hajrá hihetetlenül izgalmasan alakult, előbb a németek jöttek vissza egy gólra, majd a spanyolok mentek el hárommal, a játék semennyit nem lassult, szinte percenként változott, kinek állt éppen a BL-döntő.

A spanyol kapuban Sterbik az utolsó percekre újjászületett, ziccerek sorát fogta meg, miközben Omeyernek már közel sem ment ennyire, három perccel a vége előtt először állt címvédésre a CR. Az utolsó percben a spanyolok ötgólos előnyben támadhattak, és Luc Abalo góljával mindent eldöntöttek, Sterbik utolsó bravúrjára már szükségük sem volt.

A döntő 120 percéből hiába uralt tökéletes védekezésével 100-at a Kiel, a Ciudad Real elképesztő hajrát nyitott, amit a németek már nem tudtak lekövetni, a döntőn végig parádézó kapusuk is elfáradt, így óriási izgalmak után megvédte címét a spanyol sztárcsapat.

Az európai Szuperkupa és a spanyol bajnokság mellett a BL-ben is tarolt a CR, mely úgy győzte le a Kielt, hogy kevesebb gólt dobott a visszavágón, mint az öt góllal elbukott első meccsen.

Ciudad Real-THW Kiel 33-27 (13-14)

Ciudad Real: Steffanson 8, Abalo 5, Fernandez 4, Rutenka 4, Rodriguez 4, Kallman 4, Morros 2, Zorman 1, Metlicic 1

Kiel: Karabatic 7, Kavticnik 7, Andersson 4, Lundström 4, Ahlm 3, Jicha 1, Lövgren 1

Hétméteresből: 5/3 ill. 5/5
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

A Bajnokok Ligája győztese a Ciudad Real 67-66-os összesítéssel.