Iváncsikék szétverték Görögországot

2009.06.18. 19:29
A magyar válogatott szétverte Görögországot utolsó előtti kézilabda Eb-selejtezőjén. Az Iváncsik testvérek nagyon megszórták az ellenfelet, már a szünetre eldőlt a mérkőzés, így Magyarország a második helyen áll csoportjában. Vasárnap Szlovákiában egy pont kell, hogy ott is maradjon, és az ausztriai Eb résztvevője lehessen.

Az idegenben is könnyedén vert görög válogatottból több játékos is kidőlt gyomorrontás miatt, mindössze 12 játékost tudtak benevezni, de nem csak ezért alakult ki már az elején jelentős különbség a csapatok között.

A magyarok szép átlövésgólokkal kezdtek, majd a jó védekezésnek, és Fazekas Nándor védéseinek köszönhetően gyors indulásokból szereztek szép gólokat az Iváncsik testvérek.

MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG 32-19 (16-8)

A magyar válogatott gólszerzői: Iváncsik G. 9, Iváncsik T. 8, Nagy L. 3, Császár 3, Ilyés 3, Schuch 3, Zubai 2, Putics 1
Hétméteresből: 1/1 ill. 8/4
Kiállítások: 10 perc ill. 4 perc

A csoport állása:
1. Horvátország 12, 2. Magyarország 10, 3. Szlovákia 8, 4. Görögország 6, 5. Finnország 0

Hajdu János csapata már az első negyedóra végén nyolc góllal vezetett, osztálykülönbség volt a magyar és a görög válogatott között. Iváncsik Gergő és Tamás szemre is szép támadások végén szerezték góljaikat, a görögök pedig már az első félidőben feladták a meccset, a magyar cserék már a szünet előtt is játszhattak.

A játék semmit nem változott a második játékrészben, Hajdu János bátran forgathatta a csapatát. A kapitány már a szlovákok elleni mérkőzésre is gondolva pihentetni tudta több kulcsjátékosát.

Fazekas végig jól védett, a hajrára beálló Mikler Roland pedig zsinórban két megfogott hetessel, majd több védéssel jelezte, hogy kapusposzton nincs gondja a magyar válogatottnak.

A mieink védekezése a cseresorral is stabil maradt, nagyon kevés gólt kaptunk az egyre gyámoltalanabbul támadó görögöktől. A magyar válogatott végül 13 góllal, nagyon simán nyert, és tíz ponttal a csoport második helyén áll, amelynek megtartásához az utolsó fordulóban, vasárnap (június 21.) Szlovákiában pontot kell szereznie.

"A helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet - mondta Hajdu János a mérkőzés után. - Pozitív volt, hogy kevés gólt kaptunk, de a 4-2-es védekezés megzavart minket, lesz még min javítanunk. Néhány játékostól bátrabb lövőteljesítményt várok. Egy pont kell Szlovákiában, arra készülünk, hogy megszerezzük."

Ha ezt megszerzi a csapat, akkor ott lesz a jövő januári ausztriai Eb tizenhatos döntőjében. A válogatott hasonló nyomás alatt játszott egy éve, akkor a bosnyákokat kellett verni, vagy döntetlent elérni, mert hazai pályán csak minimális előnyt szerzett.