Kemény BL-meccset nyert a Veszprém

2009.10.17. 19:34
Harcos, kemény ellenfelet vert 7 góllal a kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém első hazai meccsén. A 3. fordulóban a selejtezőből érkező, de kiválóan teljesítő Vive Kielce végig hátrányban volt ugyan Veszprémben, de a hajráig nem hagyta leszakítani magát, a vendégeknek is köszönhetően jó meccset láthatott az 5 ezer veszprémi néző.

A 3. fordulóban, első hazai mérkőzésén azt a Vive Kielcét fogadta az MKB Veszprém, amely a selejtezőből érkezett a Bajnokok Ligája főtáblájára, de az első két körben elverte a szlovén Velenjét, és döntetlent ért el a Rhein-Neckar Löwen otthonában (itt a Veszprém kikapott az első fordulóban).

MKB Veszprém-Vive Kielce 33-26 (16-11)

A Veszprém gólszerzői: Sulic 7, Vujin 7, Terzics 4, Iváncsik G. 3, Gulyás 3, Pérez 3, Lusnyikov 2, Iváncsik T. 2, Eklemovics 1, Lapcsevics 1
Hétméteresből: 0 ill. 5/4
Kiállítások: 14 perc ill. 8 perc

Vasárnap: Chambéry-Velenje, Bosna Szarajevo-Rhein-Neckar Löwen
A csoport állása:
1. MKB Veszprém 4 (3 meccsből), 2. RN Löwen 3 (2), 3. Kielce 3 (3), 4. Szarajevo 2 (2) 5. Velenje 2 (2), 6. Chambéry 0 (2)

A mérkőzés nem úgy kezdődött, hogy a lengyel bajnok újabb meglepetéspontot csíphet el idegenben, az MKB telt házas közönsége előtt olyan tempóban kezdett, hogy percek után 6-1-re vezetett. A vendégeket irányító Bogdan Venta gyorsan időt kért, de csapatának csak arra maradt energiája, hogy ne engedje még ennél is jobban ellépni a veszprémieket.

Az MKB védekezése is jól működött, de a fal mögött ismét Dejan Pericsé volt a főszerep: a kapusnak sehonnan nem lehetett gólt lőni, ziccerek, átlövések sorát hárította. A lengyelek becsülettel harcoltak, látszott, nem véletlenül leptek már meg náluk magasabban jegyzett csapatokat is, de a hazaiak védekezésével, és Periccsel nem tudtak mit kezdeni, a megszerzett labdákból pedig könnyű gólokat szereztek a veszprémiek.

A Veszprém elbírta, hogy elsőszámú góllövője, Marko Vujin nagyon gyenge százalékkal tüzeljen, helyette a beálló Renato Sulic volt gólerős, a horvát vonaljátékos Eklemovics Nikola szenzációs passzaiból szerzett góljai mellett védekezésben is a csapat legjobbja volt. A lengyelek forgatták csapatukat, keresték a lyukat a veszprémi csapatban, és szimpatikusan harcolva ott maradtak a hazaiak nyakában.

A gyakorlatilag folyamatosan meglevő 4-5 gólos különbséget a hajrában sem tudta csökkenteni a Kielce, de annyit elért, hogy végig feszes, kimagasló iramú meccset játszott abban a csarnokban, ahol ritkán szereznek pontot a vendégcsapatok. A végére Vujin kozmetikázta elfogadhatóvá lövőstatisztikáját, az átlövő góljaival alakult ki a hétgólos különbség. A Veszprém (egy meccsel többet játszva) a csoport élére állt.

Pick Szeged: kapusteljesítmény nélkül nem lehet

A sérülések miatt meglehetősen tartalékos Pick Szeged hiába kezdett jól a román Constanta otthonában, a csapat fokozatosan elfogyott, és végül hiába küzdöttek jól a magyarok, két góllal kikaptak a Bajnokok Ligája A csoportjában. A Szegedben régen várt jó teljesítményt nyújtott Petar Nenadics, aki az első fordulóban is remeklő Katzirz Dávidhoz hasonlóan 10 gólt szerzett. A Pick jó lehetett volna egy pontra, de nagyon hiányzott a kapusteljesítmény, Liszkai Szilveszter egyedül kevés volt, csak rövid időszakokra tudott hasznosan játszani.
BL, A csoport, 3. forduló: Constanta-Pick Szeged 32-30
A csoport állása: 1. Csehovszki Medvegyi 4, 2. Constanta 4, 3. Valladolid 3, 4. Pick Szeged 3, 5. Montpellier 2, 6. PAOK 0