Szétverték a Győrt a kézilabda BL-ben

2009.10.25. 14:36
Kellemetlen vereséget szenvedett első BL-meccsén a legutóbbi szezon döntőse, a Győri Audi-ETO, amely szinte végig esélytelen volt a Zvezda Zvenyigorod otthonában. A győriektől senki nem játszott jól, az oroszok könnyedén rohanták le a gyenge magyar bajnokot, amely csak jó hajrájával úszta meg a megalázó vereséget.

A BL-ezüstérmes Győri ETO nem kezdett jól Oroszországban a sorozat első mérkőzésén, a Zvezda Zvenyigorod nyitott védekezése nagyon megzavarta a magyar bajnokot. A Zvezda fala kiválóan takart, sokat blokkoltak, ha pedig el is jutottak a kapuig a magyar lövések, az orosz válogatott Szuszlina halmozta a bravúrokat, alig lehetett neki gólt lőni.

A gyenge kezdés után összeszedte magát a Győr, egyenlített a magyar csapat, de a csapat játéka nem akart összeállni. Pálinger Katalint sokszor hozták kiszolgáltatott helyzetbe, a győriek visszarendeződése nagyon nem működött, rengeteg lerohanásgólt szereztek a hazaiak, így az oroszok simán visszavették a vezetést, a szünetben három góllal, 14-11-re vezetett a Zvezda.

A második játékrész elején próbálta forgatni csapatát Konkoly Csaba, de a gyengén koncentráló, pontatlanul játszó magyaroknak semmi nem akart összejönni: sem támadásban, sem védekezésben nem tudta megközelíteni tavaly BL-döntőt érő játékát a csapat.

Bajnokok Ligája, C csoport

A csoport másik mérkőzésén: Itxako-Valcea 24-27
A csoport állása:
1. Zvezda 2 (34-29), 2. Valcea 2 (27-24), 3. Itxako 0 (24-27), 4. Győr 0 (29-34)
A következő fordulóban:
Valcea-Zvezda, Győri-Itxako

Az oroszok kőkemény védekezésükre alapozva magabiztosan növelték kiütésessé a különbséget, a szünet után folyamatosan tíz gól körüli előnnyel vezettek. A hajrában aztán a kiengedő oroszok ellen valamit sikerült kozmetikázni az eredményen, de így is kifejezetten kellemetlen vereséget szenvedett a magyar bajnok.

Az utolsó percek rohama annyit feltétlenül ért, hogy csak 5 góllal kapott ki a Győr, ennek pedig még lehet jelentősége, mert a csoportban három közel azonos játékerőt képviselő csapat van, akik között lehet, hogy a gólkülönbség fog dönteni. A következő fordulóban a szombaton hazai pályán kikapó spanyol Itxako látogat Győrbe.

Zvezda Zvenyigorod-Győri Audi-ETO 34-29 (14-11)

A magyar gólszerzők: Kovacsics 6/3, Amorim 6, Mraviková 5, Vérten 5/2, Tomori 4, Hornyák 2, Mayer 1

Hétméteresből: 4/4 ill. 7/5

Kiállítások: 10 perc ill. 4 perc