A lehető legjobb a Győr BL-sorsolása

2010.01.19. 11:37
A szóba jöhető összeállítások közül a legszerencsésebbet sorsolták a Győri Audi-ETO-hoz a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A norvég Larvik, a szlovén Ljubljana és a német Leipzig ellen a győriek zsinórban negyedszer juthatnak a legjobb négy közé.

Annak ellenére, hogy a csoportelsőséget végül óriási csatában elveszítette a Győr, a keddi sorsoláson másodikként sem került rossz középdöntőcsoportba. A magyar bajnokhoz sorsolt két csoportgyőztes a norvég Larvik és a szlovén Krim Ljubljana, a csoportmásodik pedig a német Leipzig, a középdöntő minden szempontból jónak mondható, másodikként ennél jobbat nem remélhetett a Győr.

A győriek elkerülték a címvédő Viborgot, a mindig veszélyes ősellenséget, a Hypót, és Volgográdba sem kell utazniuk. A szóba jöhető variációk közül a legjobbat húzták Linzben a 2007-ben és 2008-ban elődöntős, tavaly döntős ETO-nak.

A legnehezebb ellenfél a Larvik lesz, a csoportját szerencsével megnyerő norvég bajnoknak több válogatott játékosa van, legnagyobb sztárja a világ legjobb beállója, Heidi Löke, aki a napokban 26 gólt lőtt egy bajnokin. A BL-ben kétszer játszhattak elődöntőt (2002, 2004), de a 2007-es negyeddöntő óta vagy a csoportkörben elvéreztek, vagy nem is indultak a sorozatban.

A Ljubljana nem került kimondottan nehéz csoportba, de első helyéhez meg kellett vernie a Hypót is, amit imponáló magabiztossággal tett meg: hazai pályán 11 góllal verte az osztrák sztárcsapatot. A Krim tavaly is összekerült a Győrrel ugyanebben a szakaszban, az ETO oda-vissza elrendezte a szlovénokat (magyar csapat korábban soha nem nyert Ljubljanában). A csapat sztárja a magyar átlövő, Zácsik Szandra, de van ukrán, portugál és persze sok szlovén válogatottjuk is.

A HC Leipzig csak az utolsó fordulóban, a norvégi Byassen legyőzésével jutott a középdöntőbe, ezzel története legjobb BL-eredményét érte el. Két éve az EHF-kupát csak idegenben lőtt góllal bukták el, idei legnagyobb eredményük, hogy döntetlent játszottak a Viborggal, a Podravkát pedig idegenben intézték el. Több német válogatottjuk mellett itt játszik a norvég Mette Ommundsen.