6 góllal kapott ki a Veszprém Barcelonában

2010.04.25. 18:31
Az MKB 33-27-re végzett a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén. A magyar bajnok az első félidőben tartotta magát, de a szünet után mindössze 12 gólt lőtt, gyengén játszva megérdemelten kapott ki.

Bár mindkét csapatnál hangsúlyozták, nagyon jól felkészültek az ellenfélből, a Barcelona és a Veszprém is játszhatta saját játékát a mérkőzés elején. A katalánok szélről lőtt gólokkal szereztek vezetést, a magyarok pedig jól mozgatták a Barca nyitott falát, Gulyás góljaival tartották magukat.

Barcelona Borges-MKB Veszprém 33-27 (17-15)

Veszprémi gólszerzők: Sulic 7, Gulyás 5, Vujin 4/1, Eklemovics 2, Pérez 2, Korazija 2, Sesum 2, Terzics 2/1, Vilovszki 1
Hétméteresből: 6/4 ill. 4/2
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc

Mindkét csapat jól támadott, rengeteg gól esett (12. perc: 9-6), de a védekezés nem állt össze egyik oldalon sem. A Barcelona annak köszönhette vezetését, hogy Sarics nagyon jól védett, a veszprémi kapuban Dejan Perics viszont nem érezte a lövéseket. A félidő felénél egy jobb periódust kihasználva az MKB kiegyenlített, Iváncsik Gergőnek labdája volt a vezetéshez is, de ziccert rontott.

K EPA20100425086

A játékrész vége a Barcelonának sikerült jobban, Vujin beállt hetest dobni, de kihagyta, a hajrában négy góllal is vezettek a hazaiak. A szünet előtti öt percben Perics tartotta féken a Barcát, ziccereket fogott, Terzics és Vujin góljaival két gólra jött fel a Veszprém, emberhátrányban is betaláltak a magyarok.

A második félidő első gólját a Veszprém szerezte, de az iszonyatos tempót diktáló Barcelona gyorsan ellépett. Vujin újabb hetest hibázott, a támadásokból elfogyott az ötlet, a katalánok lerohanásokból könnyű gólokat szereztek. Sulic góljaival háromra feljött a Veszprém, de egy újabb elrontott szakasszal a 46. percben már hét góllal vezetett a Barcelona.

Szétesett a magyarok védekezése, egyre többször került emberhátrányba az MKB, így ahelyett, hogy csökkent volna a különbség, a meccs kritikus szakaszában a Barcelona uralta a játékot. Perics alig találkozott a labdával, a győzelem esélye a hajrára elúszott, benne volt a mérkőzésben egy komoly verés is.

K EPA20100425087

Öt perccel a vége előtt nyolc góllal vezetett a Barcelona, a magyar átlövők nagyon gyenge százalékkal lőttek, egyre inkább az volt a kérdés, hogy eldől-e a párharc már az első meccsen. A szélsőkkel továbbra sem bírt a Veszprém, Garcia 13 góllal zárt, összesen 17 gólt kapott a szélsőktől az MKB.

Perics két hetest is kivédett az utolsó két percen belül, így hat góllal kapott ki a Veszprém Barcelonában, amivel nem teljesen reménytelen a helyzete, de az átlövőposztokról, és védekezésben nagyot kell javulnia a szünet után mindössze 12 gólt szerző magyar bajnoknak.