Nem ivott, zebrán gázolt a válogatott kézis

2010.10.14. 11:08
Gyorsított eljárást akarnak a Balatonfüred világválogatott kézilabdázójának halált okozó közlekedési balesete ügyében, de Pásztor István tárgyalásának napja még nincs kitűzve.

A világválogatott kézilabdázó, a Balatonfüredi KSE csapatkapitánya szeptember 29-én motorjával gyalogost gázolt a veszprémi Dózsa György úton egy gyalogátkelőhelyen, a 80 éves Szabó Lajos a helyszínen életét veszítette.

"Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége gyanúja miatt indított büntetőeljárást a veszprémi rendőrkapitányság. Az elkövető a Völgyhíd felől a belváros felé tartott a Dózsa György utcán, amikor a tűzoltóság előtti gyalogos-átkelőhelyen ütközött a gyalogossal" - adott tájékoztatást a Blikknek Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Pásztor nem fogyasztott alkoholt, tudatmódosítószerek hatása alatt sem állt. Már számos szemtanút meghallgattak, de az aktákat még nem tudták lezárni, mert a szakértői jelentésekre egyikét csak a jövő hét elejére ígérték.

A gyorsított eljárást, a bíróság elé állítást a városi ügyészség kezdeményezheti, ehhez négy feltételnek kell teljesülnie: a büntetési tétel felső határa legfeljebb nyolc év szabadságvesztés, az ügy megítélése egyszerű, a bizonyítékok rendelkezésre állnak, a terhelt a bűncselekmény elkövetését beismeri.

"Folyamatban van a nyomozás, amelyet a veszprémi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai végeznek. Az ügyészég megvizsgálja, hogy a bíróság elé állítás feltételei fennállnak-e, ennek alapján dönt annak alkalmazásáról. Erre egyébként a bűncselekmény elkövetésétől számítva 30 nap áll rendelkezésre" - mondta dr. Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport