Nagy Lászlóval BL-döntős a Barcelona

2011.05.28. 18:19 Módosítva: 2011.05.28. 19:59

Nem kis részben Nagy Lászlónak köszönhetően a Barcelona 2010 után megint bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, nagy küzdelemben 30-28-ra legyőzte a német Löwen csapatát.

A védekezésnek is élére álló Nagy a legjobb pillanatokban adott lökést a csapatnak, mindjárt az elején két látványos passzából gól született, a spanyol csapat már 4-0-ra vezetett, mire a németek először betaláltak.

Nagy László és csapattársai védekeznek Uwe Gensheimer ellen
Nagy László és csapattársai védekeznek Uwe Gensheimer ellen

A kezdésnél beragadó Löwen fokozatosan belelendült, 10-10-zel egyenlített, de a vezetést a Barcelona nem engedte át, 12-12-vel mentek szünetre a csapatok.

Nagy László a második félidő elején rögtön átlövésből talált be Szmal kapusnak, azonban a német csapat egyre keményebben támadott, és - a mérkőzésen először - 15-14-gyel a vezetést is megszerezte.

A Löwenből Gensheimer percei következtek, egymás után bombázta Sarics kapuját, azonban a Barcelona tudott előbb elhúzni, a második félidő közepén öt góllal is vezetett Nagy László csapata. A Barcelona kíválóban védekezett, Vargas cserekapus pedig egy hetest is megfogott, ami kulcsfontosságú volt a véghajrában.

A németek átvették a kezdeményezést, három gólt is dobtak, azonban végül így is csak két gólra tudták megközelíteni a Barcelonát.

A spanyol csapat ebben a szezonban játszott három mérkőzésükből először tudta megverni a Löwent. A másik ágon a Ciudad Real öt góllal verte a Hamburgot, így spanyol házidöntőt rendeznek vasárnap.