Már hiába verték Nagyot, a Veszprém nyert

2012.10.14. 20:07
Története során először győzte le idegenben az MKB Veszprém kézilabdacsapata az Atlético Madridot. A Bajnokok Ligája csoportmeccsen háromgólos különbséget fordított meg hét perc alatt Nagy László vezérletével a Veszprém.

Kapkodva kezdődött a mérkőzés, gyors, de eredménytelen támadások mindkét oldalon, majd Nagy adta meg az alaphangot, tíz méterről kilőtte az alsó sarkot. Az Atlético válaszolt, majd újra Nagy volt eredményes. A Madrid aztán kétgólos előnyt szerzett, amit sokáig nem tudott ledolgozni a Veszprém. A hatból négy gólt szerző Nagy mellett nem volt olyan játékos, aki veszélyes lett volna. Negyed óra elteltével Jamali nőtt fel hozzá, két fontos gólt is szerzett átlövésből.

A Veszprém végül a 22. percben tudott egyenlíteni, majd a vezetést is átvette (8-9). 12-12-re még egyenlített az Atlético, de ekkor Oneto percei következek, kétszer is jó ütemben és erőszakosan fordult be a veszprémi beállós. Iváncsik Tamás kétszer is lefutotta a spanyolokat, de csak másodjára tudott ziccerezni, így kétgólos előnnyel (13-15) zárta a Veszprém az első félidőt.

A második félidőt két kihagyott helyzettel indította az MKB, Jamali és Császár volt jó helyzetben, de a kétgólos előnyt továbbra is tartotta. A védekezésben jó teljesítményt nyújtottak Schucháék, de elöl sok helyzet kimaradt, és a atléticós Dahl kapus is nagy formában védett. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, 19-18-ra átvette a vezetést a Madrid, és innentől már a Veszprém futott az eredmény után, de Barachet kétgólosra növelte az előnyt, majd a gyors oda-vissza leindításokból Nagyék jöttek ki rosszabbul, már 24-21-re ment az ellenfél.

A meccs vége előtt hét perccel még mindig három góllal, 25-22-re vezetett az Atlético, és úgy tűnt, már nem tud fordítani a Veszprém. Iváncsik Tamás azonban betalált az időkérés után, és Nagy újra a hátára vette a csapatot, két gólt is szerzett. Alilovic is a legjobbkor, az utolsó perc elején fogott hetest, Nagy aztán a vezetést is megszerezte, 26-27. Az Atlético időt kért, de a kapus helyett mezőnyjátékost küldve sem tudott gólt szerezni. A feszültséggel teli másodpercekben ráadásul Jurkiewic meg is ütötte a végül tíz góllal záró Nagyot, aki megszerezte a labdát. Akár végleges kiállítást is kaphatott volna a madridi, de csak kétperces büntetést kapott.

Velux férfi BL, 3. forduló:

B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-MKB Veszprém 26-27 (13-15)
A magyar góllövők: Nagy L. 10, Jamali 5, Iváncsik T. 4, Oneto 3, Császár 2, Laluska 1, Rodriguez 1, Ugalde 1

THW Kiel (német)-Constanta (román) 35-14
Celje (szlovén)-Sävehof (svéd) 31-25

D csoport:
Pick Szeged-Füchse Berlin (német) 22-29 (14-14)
Barcelona (spanyol)-Dinamo Minszk (fehérorosz) 25-24
Schaffhausen (svájci)-Croatia Zagreb (horvát) 28-27

Az állás: 1. Barcelona 6 pont, 2. Berlin 4, 3. Zagreb 3, 4. SZEGED 2 (79-88), 5. Schaffhausen 2 (80-90), 6. Minszk 1