Megállíthatatlan a Veszprém, Nagy 9-et lőtt

2012.10.18. 20:58
Öt nap alatt mindkét tavalyi BL-döntőst legyőzte egy góllal az MKB Veszprém. Nagy László félelmetes volt, a Kiel szívósan ment a magyar kézibajnok után, de a végén egy gólt már nem tudott behozni.

Az Atletico Madrid vasárnapi legyőzése (27-26) után a Bajnokok Ligája címvédője, a német Kiel várt a magyar bajnok Veszprémre.

A Kiel tavaly pontveszteség nélkül nyerte meg a német bajnokságot, idén azonban már van egy döntetlenje, amiből következtetéseket nem lehetett levonni, mert mégiscsak a szintén BL-résztvevő Berlinnél érte el.

A mieink Nagy László bombájával vezettek, de aztán Sigurdsson és Ilic következett, akinek ugyan megfogta a hetesét a jól kezdő Alilovic, de mivel a kipattanót a szerb átlövő összeszedte, bevágta.

3-3-nál elképesztő gólt lőtt Sprenger, az egész pályán végigrohant a szélen megszerzett labdával és be is fejezte. Nagy egyenlített, majd Terzic percei jöttek, három gólt lőtt. 7-6 után Iváncsik Tamás értékesített egy hetest, labdaszerzés után Sulic volt pontos.

Az MKB ekkor improvizatívan játszotta meg az emberelőnyeit, Nagy László kínai figurából talált be, aztán a háta mögött húzta le a labdát a szélre Iváncsik Tamásnak, aki a rövidre pattintotta.

A hazai csapat kettős előnyt is kapott, de ekkor Ugalde mellélőtt, majd Omeyer fogta meg a próbálkozását, ekkor volt egy kisebb kihagyás a játékában. Tizenkettőnél a németek utolérték a nagy tempó miatt egyre többet hibázó magyarokat, akik nem tudták vagy nem akarták lassítani a játékot.

A félidő utolsó perce 14-14-gyel kezdődött, a kevéssel korábban átlövésből gólt lövő Laluska Balázst érthetetlenül kiállították, Sigurdsson a szélről lehetetlen szögből a kapufát használva volt sikeres, így a félidő végére visszavette a vezetést a BL-címvédő.

A fordulás után Ilic bombáját fogta Alilovic, az MKB fordított Nagy és Iváncsik Gergő találataival. Omeyer önbizalmát viszont nem ő, hanem testvére rombolta, amikor a szélről csodás gólokat lőtt. A francia világsztárt le kellett cserélni, a svéd Palicka állt a helyére.

A 40. percben 22-21 volt, Nagy bombái tartották versenyben a mieinket. A Veszprém védekezést váltott, Ugalde előrejött zavaróba. A következő támadásnál őt ütötték le, emberelőnybe kerültünk, ebből azonban két gólt kaptunk, aztán újra Nagy egyenlített (23-23).

Két kieli gólt után Nagy talpról, test mellett lőtt pompás gólt, majd Onetót szolgálta ki, aki beállóból - Suliccsal ellentétben - nem hibázott.

A hajrára beszálló Fazekas kirúgta Vujin alsó lövését, Ugalde pedig a szélről bevágta, ezzel pedig visszavette a vezetést a Veszprém. Ahlmról Onetót állították ki, Fazekas pedig újra átlövéseket (Ilic, Narcisse) fogott.

Az utolsó tíz perc 26-25-ös magyar vezetéssel kezdődött tehát, majd a középre futó Iváncsik Tamás pattintott a kapuba. Jicha megint páros lábról ugrott fel, és ezt labdát már csak érinteni tudta a magyar kapus.

Császár a legfontosabbkor lőtte be első gólját, Zeitz gyorsan válaszolt rá, Terzicet pedig még ki is állították. Fazekas azonban ziccert fogott, Narcisse labdát lopott, de elfutása után nem tudta kilőni a felsőt.

Jamali hosszú sarkos góljára ismét másodpercekkel később jött a válasz, így az utolsó öt percre 29-28-as vezetéssel fordultak a csapatok. Oneto találata után Fazekas hetest fogott, így maradt a két gól.

Az iráni Jamali most a felsőt lőtte ki, Narcisse válaszolt rá, Omeyer pedig visszaállt a kapuba. Zeitz egy gólra visszahozta a Kielt, Ortega épp abban a pillanatban kért időt, amikor Császár gólt lőtt. Egy perc tíz másodperc volt ekkor hátra.

Nagy kihagyta ziccerét, Ugalde azonban fél perccel a vége előtt visszahalászta a kipattanó labdát. Császár egy testcsellel lerázta Ilicet, utóbbi visszahúzta, de nem kapott réte két percet. A nagyon zaklatott, de legalább nagyon hosszú támadás végén Nagy mellélőtt. Hat tizeddel a vége előtt a Kiel időt kért, de ez az idő már kevés volt egy támadás végigvitelére.

A Veszprém igazi csapatként óriási csatában nyert, mert Schuch Timuzsin ugyan nem volt bent támadásban, de kitűnő blokkjai voltak. Császár is akkor tette hozzá a gólját, amikor a legfontosabb volt, Jamali góljai is a legjobbkor jöttek, jól vette fel a meccs gyilkos iramát, semmi lámpaláz nem érződött rajta. A hős persze ismét Nagy László volt, mert a vasárnapi tíz gól után kilencet lőtt.

Ezzel a győzelemmel szinte biztosan nem lehet másodiknél rosszabb a Veszprém, ami azt jelenti, az egyenes kieséses szakaszban gyengébb ellenfelet kap majd márciusban.

Jegyzőkönyv

Férfi BL, 4. forduló:
B csoport: MKB Veszprém-THW Kiel (német) 31-30 (14-15)
gól: Nagy 9, Iváncsik T. 7/2, Terzic 4, Ugalde 2, Oneto 2, Jamali 2, Rodriguez 1, Sulic 1, Laluska 1, Iváncsik G. 1, Császár 1, illetve Sigurdsson 8, Sprenger 6, Jicha 5, Zeitz 3, Ahlm 2, Vujin 2, Narcisse 2, Ekberg 1/1, Ilic 1

A csoport állása: 1. MKB Veszprém 8 pont, 2. Kiel 6, 3. Sävehof 4, 4. Ciudad Real 2, 5. Celje 2, Constanta 2.