Elfogyhat a férfi kéziválogatott

2013.01.27. 15:21 Módosítva: 2013.01.27. 15:22

A magyar férfi kézilabda-válogatott a világ legjobb nyolc csapata közé jutott a spanyolországi vb-n. A célt elérte, de a torna után Iváncsik Gergő bejelentette visszavonulását, az olimpia óta ő a negyedik, aki lemondta a válogatottságot.

Az nso.hu-nak adott interjújában Mocsai Lajos kapitány azt mondta, nemcsak a korosodó válogatott miatt van okunk izgulni, de a gyengécske utánpótlás miatt is. Nincs, aki a visszavonulók után átvegye a helyet.

A négy válogatottságbeli visszavonulásról a szövetségi kapitány azt mondta, hogy érthető, hogy a sorozatos terhelés után valaki, aki a 30 éves is elmúlt úgy dönt, hogy a válogatott helyett inkább a családot választja. Fazekas Nándor 36 évesen döntött úgy, hogy inkább a három gyerekével szeretne többet lenni.

Nagyobb baj inkább az, hogy nem nagyon van ma Magyarországon erős utánpótlás. Míg a legnagyobb riválisoknak van merítési lehetőségük, addig a mieink nem tudtak fiatalabb kerettel részt venni a vb-n, mert a magyar utánpótlás a 2005-ös vb-bronz óta semmilyen komolyabb eredményt nem tudott felmutatni. Mocsai azt is kijelentette, hiába létezik már akadémia-rendszer, ebből a riói olimpiáig egészen biztosan nem profitálunk.

Szóba került a Veszprém iráni játékosának, Irman Dzsamalinak a honosítása is, erre a kapitány annyit mondott: „Ez rendkívül kényes kérdés, hiszen a családját is Magyarországra kellene hoznunk.”