Böhn nincs jól, de visszatérne

2013.08.07. 09:43 Módosítva: 2013.08.07. 09:45
Hatodik kemoterápiáján esett át a női kézilabda-válogatott kapitánya, Karl Erik Böhn. Megviselte a kezelés, ám az az álma, hogy ismét irányíthatja a magyar csapatot.

„Nem vagyok a legjobb formámban, de nem is panaszkodom. Hétfőn voltam kórházban, vérteszten estem át, szerencsére nem találtak komoly problémát az orvosok" - nyilatkozta a Blikknek Karl Erik Böhn.

A női kézisek leukémiával kezelt szövetségi kapitánya elmondta, tizennyolc kilót fogyott az elmúlt hét hónapban, viszont sokat segít neki az, hogy már otthon, családjával töltheti az idejét. Elmondta azt is, hogy attól tartott, meg fog halni.

„Nem tagadom, padlón voltam, megviselt, hogy három hétig mesterséges kómában tartottak. Azt hittem, meghalok, és szerettem volna, ha utolsó utamra a legjobb barátaim kísérnek el. Rengeteget köszönhetek nekik, mindig mellettem vannak. Ezért készítettem egy rajzot a koporsómról, ki hol álljon. Most már bizakodóbb vagyok”

Az edzőnek már biztosan ki kell hagynia a decemberi világbajnokságot, ahol Hajdu János fogja helyettesíteni. Böhn augusztus végén vagy szeptember elején eshet át csontvelő-transzfúzión, aztán hetekig lábadoznia kell, de nem tett le arról, hogy ismét Magyarországon dolgozzon.

„Az álmom az, hogy visszatérek Magyarországra, és újra én leszek a női válogatott szövetségi kapitánya. Azért küzdök mindennap, hogy ez valóra váljon. Sokat jelent, hogy a szurkolók és a játékosaim rendszeresen keresnek, a szeretetük erőt ad. Sajnos minden üzenetre nem tudok válaszolni, nincs hozzá elég erőm. De imádom az országukat és az embereket, hiszem, hogy látjuk még egymást” - mondta a lapnak.