István, Vajk
17 °C
34 °C

Máris BL-négyesdöntős lehet a Győr

2014.03.01. 11:21

Bejuthat szombaton a májusi, budapesti Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, a Final Fourba a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Ehhez szombaton győznie kell Ljubljanában, a Podgoricának pedig pontot kell szereznie Larvikban. A hétvége további kiemelkedő kézilabdás eseménye a hazai férfi bajnokság rangadója, a Veszprém–Szeged lesz.

A női BL-ben a címvédő Győr három fordulóban öt pontot szerzett úgy, hogy legutóbb, február 16-án, otthon legyőzte a Ljubljanát 27-24-re. Most a szlovén fővárosban kellene nyernie, mert ha a Podgorica közben legalább döntetlent ér el Larvikban, az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül a magyar bajnok biztosan ott lesz a május 3-4-i budapesti négyes döntőben.

A női KEK negyeddöntőjében a 2011-ben és 2012-ben kupagyőztes FTC az egyik legerősebb ellenfelével, a BL-ben 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első Viborggal találkozik. A párharc első mérkőzése hétfőn, Dániában lesz. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, az egyik legnagyobb ellenfelüket ejtik ki, és ezzel megnyílhat számukra az út a végső siker felé.

A női EHF Kupában, a nyolc között a Fehérvár éppen az egyik legkönnyebb riválist, a kolozsvári Jolidont kapta. Előny, hogy a visszavágót rendezik majd Székesfehérváron.

A férfi NB I.-ben szombaton, 13 órakor kezdődik a rangadó, a címvédő Veszprém és az eddig százszázalékos Szeged összecsapása. Október 26-án a szegediek úgy nyertek 23-22-re, hogy a félidőben még 14-8-ra vezettek. A Szeged 21 mérkőzésből 42 pontot szerzett, a Veszprém húsz meccsén 38 pontot gyűjtött. Ha a veszprémiek győznek minimum két góllal, nagy valószínűséggel megnyerik az alapszakaszt.

A program

Női BL, középdöntő, II. csoport, 4. forduló

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 18.15

Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC, szombat 20.30

Az állás: 1. Győr 5 pont, 2. Podgorica 4, 3. Ljubljana 2, 4. Larvik 1. Az első két helyezett jut a májusi, budapesti négyes döntőbe.

Női KEK-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria, hétfő 20.00

Női EHF Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Jolidon Cluj (román) - Fehérvár KC, szombat 15.30