Nagy László: Ez még nem az út vége

2014.04.26. 21:12

A francia Paris St. Germain edzője, Philippe Gardent velősen értékelt a 31-26-ra elveszített meccs után, ami azt jelentette, hogy az MKB-MVM Veszprém történetében először bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsünk lesz, megvolt az elképzelésünk, hogyan lehet jól és eredményesen játszanunk, az első félidőben jól védekeztünk, de a hazai csapat is. A második félidőben elveszítettük a mozgékonyságunkat, ezzel együtt az energiánkat is. A jobbik csapat jutott tovább, ez nem kérdés."

A franciák irányítója, Daniel Narcisse nagyon jó kérdésnek nevezte, mi történt velük a második félidő közepén, amikor elhúzott mellettük a magyar csapat.

„Volt egy blackout, amiből nem tudtunk visszarázódni a meccsbe" – összegzett az olimpiai bajnok klasszis.

A veszprémiek spanyol edzőjén, Carlos Ortegán nem látszott igazán az öröm, mert emlékeztetett rá, még rengeteg feladat van előttük, be kell például jutni a bajnoki döntőbe is.

„A Párizs a legjobban indító csapat, nagyon boldog vagyok, hogy tudtuk kezelni az erényüket, és hogy továbbjutottunk. Felkészültünk belőlük, de a kártya nyitott volt mindkét asztalon, nem fordította le senki. A védekezésünk most volt a legjobb a szezonban, vannak olyan játékosaink, akik nincsenek az újságokban, mert keveset támadnak, de rendkívül fontos munkát végeznek. Ez egy csapatsiker volt. Még akkor is, ha első félidőben négy labdát eladtunk."

Nagy László is azt emelte ki, hogy egy igazi csapatsiker volt, gyönyörűen dolgoztak együtt.

„Ezért jöttem ide, Veszprémbe, de ez még egyáltalán nem az út vége. Ha a négyes döntőről beszélünk, elmondhatjuk, hogy a negyedik hely már megvan, de ezzel nem lennénk elégedettek."

A közönség egy része ezzel összhangban rázendített: „még, még, még, ennyi nem elég."

A csapatkapitány úgy gondolja, hogy a második félidőben érezhetően kilőttek, ezt a váltást pedig már nem tudta követni a PSG.

És hogy mi várható még?

A négyes döntőt május 31-én és június elsején játsszák a németországi Kölnben, a magyar bajnok mellett a német Flensburg egy utolsó másodpercekben értékesített hetessel jutott eddig be.

Ugyancsak idegenben lőtt több gól segítette a Barcelonát, amelyik hazai pályán eltüntette a Löwenben összeszedett hét gólt, és a 31-24-es győzelem a továbbjutásukat jelentette. Vezettek 30-21-re is, onnan került közelebb a német csapat, de az utolsó támadás a spanyoloké volt.

A katalánok a favoritok a négyes döntőben, de a Veszprém sem esélytelen a végső sikerre, mert a védekezése elsőrangú. A Kiel is várhatóan ott lesz, mert tíz góllal verte idegenben a Metallurgot.