A Veszprém döntetlennel kezdett, a Szegednek csodát tett a Kiel ellen

2015.04.12. 17:38

Öttel is vezetett a Veszprém, de végül csak 24-24-es döntetlent ért el a PSG otthonában a BL-negyeddöntőben Párizsban. A Szegedre a tavalyi BL-második THW Kiel várt, amit elképesztő játékkal verte 31-29-re, az év meglepetését okozva.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Aztán Ilics góljával szereztünk vezetést. A PSG Abalóval válaszolt, majd Gulyűs góljával szerzett újra vezetést a Veszprém.

  • A Veszprém védekezik majd.

  • A SEHA-liga döntőjében sérült meg jobb kezének több ujja, most is kötés van rajta, de a jelek szerint játszani fog.

  • A THW Kielben az 58 gólos Marko Vujin volt a legeredményesebb, mögötte 45 góllal jön Joan Canellas Reixach és 44-gyel Domagoj Duvnjak. A Szeged legjobbja az eddig 68 gólos Balogh Zsolt, de Dean Bombacról (61) sem szabad megfeledkezni.

    Ami a másik párharcot illeti, a PSG-ből a dán Mikkel Hansen emelkedik ki 80 góllal, más nincs is tőlük az 50 legjobb góllövő között. A veszprémi Momir Ilics 86 gólja már csak azért nem a legtöbb a sorozatban, mert a Barcelona egy meccset lejátszott és Kiril Lazarov megelőzte. A magyar bajnoktól még egy játékos, a 47 gólos Renato Sulic fért fel a listára.

  • Kettős győzelemmel búcsúztatták a negyeddöntőben a franciákat az első meccsen 28-26-ra, a másodikon 31-26-ra nyerve. Ahogy akkor, most is idegenben kezd a Veszprém.

  • A férfi kézi-BL-ben. A PPD Zagreb 23-25-re kikapott a Barcelonától, a Vardar Szkopjét pedig a Kielce verte 22-20-ra.

  • Mindhárom magyar csapat kiesett a saját sorozatában. A Fradi kettős vereséggel búcsúzott a dán Midtjylland ellen a KEK-ben, miután a második meccsen 31-29-re kapott ki, a Győri ETO nem tudott bravúrral felálli a hatgólos hátrányból és a győri 27-27-es döntetlennel szintén kiesett a BL-ből. Ahogy az Érd is elbukott az EHF Kupa elődöntőjében, ők az orosz Rosztov Don ellen estek ki kettős vereséggel (a szombati meccs 32-28 lett).

  • A Szeged az előző körben a Rhein-Neckar Löwent ejtette ki remek játékkal, most a Bundesliga első helyén álló THW Kiel vár rá. A továbbjutás még nagyobb fegyvertény lenne, és az sem kedvező, hogy a visszavágó lesz Németországban. A szegediek nem számíthatnak két alapemberükre, a spanyol Niko Mindegiára és a svéd Jonas Källmanra.

  • A férfi BL negyeddöntőjében a Veszprém azzal a PSG-vel találkozik, amelyet egy évvel ezelőtt gond nélkül, kettős győzelemmel kiejtett. A világsztárokkal teletűzdelt párizsiak fogadkoznak, hogy most megmutatják, nem csak egyénileg, hanem csapatként is képesek extra teljesítményre. A magyar bajnoknak nagyon kell összpontosítania már a vasárnapi, idegenbeli összecsapáson, nehogy most jöjjön ki a lépés a PSG-nek. Nagy László játéka kérdéses kézsérülése miatt. (MTI)