Nagy győzelem ment el a hajrában a Veszprémnek

2015.04.12. 19:26

Hiába játszott szinte elejétől a végéig hibátlanul az MKB-MVM Veszprém, a hajrá utolsó két perce a PSG-é volt, amivel a franciák 24-24-es döntetlenre mentették a negyeddöntő első meccsét.

A remek játékhoz persze kellett az is, hogy a kézsérüléssel bajlódó Nagy László vállalja a játékot, illetve az is, hogy a kapuban Mikler Roland bravúrt bravúrra halmozzon. 7-7-ig így is együtt mentek a csapatok, a Veszprémnél Momir Ilics és Nagy László szórták a gólokat, a franciák viszont egyemberes játékot folytattak Mikkel Hansennel.

Innen viszont szép lassan, de kezdett ellépni a magyar bajnok, a szünetre már 12-10 volt a magyar bajnok előnye, de a második félidő 10. percére már 16-13 volt az állás. A változatlanul kiválóan védekező Veszprém talán kicsit korán indította a hajrát, mert 13 perccel a vége előtt voltak a csúcson, amikor 21-16-ra húztak el.

A PSG viszont innen is fel tudott állni. Ez részben William Accambray érdeme, aki az utolsó 10 percben négy gólt is vágott, miközben a Veszprém nem nagyon tudott mit kezdeni a védekezésben sokat javuló franciák ellen.

A legvégén mégis lehetőség volt a magyar csapat előtt, de az időkérés után eladták a labdát, Abalo pedig egy másodperccel a duda előtt kiegyenlített. Tavaly, amikor szintén a negyeddöntőben találkozott a két csapat, a Veszprém kettős győzelemmel jutott tovább, de ennek eldöntése most a visszavágóra marad.

    Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

PSG (francia) - MKB-MVM Veszprém 24-24 (10-12)

gólszerzők: Hansen 8, Accambray 5, Abalo 4, M'Tima 3, Narcisse 2, Vori 1, Barachet 1, illetve Ilics 8, Iváncsik G. 4, Gulyás 3, Nagy 3, Marguc 2, Sulic 2, Ruesga 1, Zeitz 1