Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar edző veszi át a BL-győztes Győrt

2018.03.28. 14:30

Az eddigi másodedző, Danyi Gábor veszi át Ambros Martíntól a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetését a 2018/19-es szezontól. A korábban Konkoly Csaba és Karl-Erik Böhn mellett is dolgozó edző egy plusz egy évre írta alá.

Amikor Martín bejelentette távozását, akkor is Danyi neve merült fel először. A most 54 éves szakember 27 éve edzősködik, élete nagy lehetőségét kapta meg egy topcsapatnál, az újabb Bajnokok Ligája-győzelemre hajtó Győrnél, ahol 2011 óta dolgozik. Nála jobban senki nem ismeri most a csapatot, kézenfekvő döntés volt az ő választása.

Bartha Csaba klubelnök korábban azt nyilatkozta, hogy 20-25 edzővel tárgyaltak, közülük hárman maradtak esélyesek, közülük választott a klub elnöksége.

„Tudom, hogy mi az, ami jól működik a csapatnál, amitől eredményesek vagyunk. Ugyanakkor nem szeretném Ambrost másolni, mert én Danyi Gábor vagyok. Természetesen szeretném a jól működő dolgokat meghagyni, hozzájuk téve a saját elképzeléseimet. Nagy kihívás ennyi, teljesen különböző karakterrel együtt dolgozni, többek között brazil, francia, holland és norvég játékosok is vannak, illetve lesznek a keretünkben, mindegyikük más-más egyéniség. Nagy feladat megtalálni azt a közös hangot, ami mentén egy irányba tudunk haladni. Másodedzőként ez működött, remélem, vezetőedzőként is fog. Bizonyos dolgokban egy lépést majd hátra kell lépnem, kell egy lépés távolság köztem és a játékosok között, mert az új szerepkör mást kíván meg, mint az eddigi, de van annyira intelligens a csapat, hogy ezt elfogadja, ezzel nem lesz probléma. A feladat velem is az lesz mint eddig: minden sorozatban győzni kell, de ez természetes is, hiszen ehhez minden feltétel adva van” – mondta Danyi a ChampSportnak.