A címvédő legyőzésével debütált a Veszprém új edzője

2018.10.13. 20:05 Módosítva: 2018.10.13. 20:07

Rendkívül kiélezett meccsen 30-29-re győzött a Telekom Veszprém a címvédő francia Montpellier HB otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így győzelemmel debütált a veszprémi kispadon a csapat élére kedden kinevezett spanyol vezetőedző, David Davis – írja az MTI.

A meccset a franciák kezdték jobban, de a Veszprém hamar felébredt, és Lékai és Nilsson góljainak, valamint Sterbik védéseinek köszönhetően hamar fordítani tudott. A Montpellier egy darabig csak rohant az eredmény után, de a félidő közepére összeállt a védekezésük, hatékonyan tudták lerohanni a veszprémieket, így a szünetre már kétgólos francia vezetéssel mehettek a csapatok.

A második félidőben aztán még tovább növelhették volna a különbséget, mert elég sokszor kerültek emberelőnybe, de a Sterbik helyére beálló Mikler elképesztő formában védett, így maradt a kétgólos vezetés.

Innen aztán előbb egyenlíteni tudott a Veszprém, majd a vezetést is átvette a franciáktól, aztán pár perc alatt háromgólosra növelte az előnyét. Az izgalmaknak ugyanakkor itt még nem volt vége, ezúttal ugyanis a Montpellier tudott egyenlíteni, és bár Mackovsek az utolsó percben megint megszerezte a vezetést a Veszprémnek, egy szabálytalanság után emberelőnyben támadhatott az egyenlítésért a hazai csapat.

Telekom Veszprém - Montpellier HB mérkőzés végeredménye 30-29
Telekom Veszprém - Montpellier HB mérkőzés végeredménye 30-29
Fotó: Veszprém Handball Team / Facebook

Ahogy a múlt héten, úgy most is Mikler mentette meg a csapatát: ezúttal nem időntúli hetest, hanem egy ziccert fogott meg a végjátékban, így maradt az egygólos veszprémi vezetés. A legeredményesebb veszprémi Manuel Štrlek volt hat góllal, a túloldalon Richardson hetet lőtt.

A címvédő Montpellier ezzel továbbra is nyeretlen a csoportjában, a Veszprém pedig a rossz szezonkezdés után ismét fontos győzelmet aratott, és jelenleg a tabella ötödik helyén áll.