A Veszprém új edzője vállalta a felelősséget a történelmi, tatabányai zakóért

2018.10.18. 09:25

A Bajnokok Ligájában hatalmas bravúrral – a BL-győztes Montpellier idegenbeli legyőzésével – bemutatkozó új veszprémi edző, David Davis az első magyar bajnoki mérkőzése nem várt kudarccal végződött. A kézilabda-bajnokság hétvégi, MOL-Pick Szeged elleni csúcsrangadójára készülő veszprémiek a Tatabánya otthonában kaptak ki 26-24-re.

Ami azért nagyobb fajta szenzáció, mert a Veszprém a magyar bajnokságban egy 2002-es ceglédi döntetlen óta még csak pontot sem vesztett más csapat ellen, mint a Szeged.

A vereség utáni nyilatkozatában az új edző minden felelősséget vállalt az eredményért:

Természetesen az én hibám. A lehető legjobban próbáltam meg felkészíteni a csapatot. A játékosoknak pihenőre lett volna szükségük. Megjártuk Montpellier-t, fáradtabbak voltunk a kelleténél. Próbáltunk mindent kihozni magunkból, amit csak lehet, de nem volt elég. Vesztettünk, de nem verhetjük a fejünk a falba, előre nézünk a következő mérkőzésre, a Szeged elleni rangadóra. Hosszú még ez a szezon

– értékelte Davis a mérkőzést az M4 riporterének. Az edző őszintén elismerte, hogy csapata sem támadásban, sem védekezésben nem játszott jól, ugyanakkor azt szeretné, ha a játékosai inkább előre tekintenének, a bajnok Szeged elleni csúcsmérkőzésre.

K EPA20181013131
Fotó: Guillaume Horcajuelo / MTI / EPA

"Mindjárt itt a következő, ott már nyernünk kell! Nem történhet meg, hogy ne így legyen. Ezt most felejtsük el, és lépjünk tovább!” 

 A Grundfos tatabánya edzője, Vladan Matic nagyon sportszerűen nyilatkozott a bravúr után.

"Szeretnék először is gratulálni a Veszprémnek, nagyon korrekt meccs volt a mai. Látszik a Veszprémen, hogy kétszer utaztak a Bajnokok Ligájában az elmúlt hetekben, valamint, hogy nincs jobb szélsőjük. Ezt mi kihasználtuk taktikailag, és kicsit jobban koncentráltunk a belső támadókra. Bezártuk a területet. A kapusaink jól védtek" – mondta Matic, aki annak örült a legjobban, hogy a csapata 55 percig kontrollálni tudta a mérkőzést, és okosan játszott támadásban. A játékosok tartották magukat a megbeszélt taktikához, és meg is tudták azt valósítnai.

A Tatabánya nem könnyű falat, kiválóan védekezünk, és amikor ehhez ilyen kiváló kapusteljesítmény párosul, akkor az a győztes kombináció

– folytatta az edző, aki ez után – némileg meglepően, de roppant szimpatikusan – a legyőzött csapat szurkolóihoz fordult.

"A Veszprém nehéz úton jár az elmúlt egy-másfél hónapban, de biztos vagyok benne, hogy összeszedik magukat, és tovább fognak menetelni, tavasszal oda jutnak, ahova kell nekik. Nem könnyű, sok munka kell hozzá, valamint türelem a szurkolóktól és mindenkitől. Olyan türelmetlenek vagyunk mi magyarok. Adjunk nekik időt, és egy kis levegőt, mert nehéz ekkora nyomást kibírni."

Matic azzal zárta értékelését, hogy a nagyszerű győzelem semmit sem ér, ha a hétvégén nem tudják legyőzni a Mezőkövesdet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?