Elza
-3 °C
1 °C

Még 3 győzelmet szeretnék! – elbúcsúzott szurkolóitól a legjobb magyar kézilabdázó

2019.05.24. 09:25

Nagy László, az elmúlt évtizedek – de talán a magyar kézilabdázás egész történetének – legjobb férfi játékosa 22 éves pályafutás után vonul vissza a hamarosan befejeződő idény után. 

A magyar kézilabdába a Szeged színeiben berobbanó, majd a Barcelonával többek közt három Bajnokok Ligáját nyerő átlövő hét évvel ezelőtt tért vissza Magyarországra, immáron Veszprémbe, ahol zsinórban 5 magyar bajnoki címet szerzett a csapattal. 

A magyar válogatottban 209 meccsen 749 gólt szerző Nagy fénykorában a világ legjobb átlövője volt, nem hiába csábították erősen a spanyol válogatottba is annak idején.

Az idény végi visszavonulását korábban bejelentő játékos pályafutásából a bajnoki döntő csütörtöki, veszprémi mérkőzése után már csak három mérkőzés van hátra: a döntő szegedi visszavágója, illetve a Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjének elődöntője, illetve döntője vagy bronzmérkőzése.

Erre is utalt egyértelműen a hazai közönség előtti utolsó mérkőzését játszó Nagy László, amikor a Szeged 11-gólos legyőzése után egy rövid beszédet mondva elbúcsúzott a veszprémi szurkolóktól.

Nagy megköszönte a közönségnek a hét veszprémi éve alatt kapott minden jót és rosszat, utóbbit azért, mert az még jobb teljesítményre sarkallta. Majd kezét magasba emelve, három ujját mutatva azt mondta:

Már csak három győzelmet szeretnék!

A közönségnek nem kellett magyarázni, hogy mire gondol, az egész csarnok fülsiketítő tombolással ünnepelte az elköszönő csapatkapitányt, aki egy "Hajrá Veszprém!" csatakiáltással zárta búcsúbeszédét.