Hétgólos előnyről bukott a Barcelona, a Vardarral BL-döntőzik a Veszprém

2019.06.01. 19:40

A Veszprém-Kielcéhez hasonlóan a második ági elődöntő is óriási izgalmak után dőlt el a kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourban, a Barcelona ugyanis hiába vezetett a félidőben már hét góllal a macedón Vardar Szkopje ellen, a végére teljesen szétesett a spanyol csapat, a Vardar pedig egy 10-2-es hajrával 28-26-ra fordítva megnyerte az elődöntőt.

A Barcelona szinte hibátlan játékot produkált az első félidőben, így a szünetben meggyőző, 16-9-es különbséggel vezettek, a Vardar pedig bármivel próbálkozott, egyszerűen nem indult be a támadójátékuk. A második félidőben viszont szinte minden fordult, a Vardarnál beindult Dainis Kristopans, elkezdtek a többiek is termelni a Barcelona kapuja előtt, és a félidei hétgólos spanyol előny 4 perccel a lefújás előtt teljesen elfogyott.

26-26-os állásnál kvázi új meccs indult a végére, és a hajrát a Vardar bírta jobban mind erővel, mind idegekkel: bő két perccel a rendes játékidő vége előtt Goncalves Dos Santos kapott piros a Barcelonából, amiért megborította a levegőbe felugró Kristopanst, az emberelőnynek köszönhetően pedig át is vette a vezetést a szkopjei csapat, ami 58:10-nél vezetett először a mérkőzésen.

A Barcelona a mérkőzés utolsó 15 percében csak három gólt dobott, a történelmi összeomlást pedig nem viselték el, így a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje jutott a döntőbe a Veszprém ellen. A Vardar legjobbja a 10 gólig jutó Kristopans lett, a Barcelonában Aleix Gómez volt a legeredményesebb 9 találattal, de ez is kevés volt.

A Veszprém-Vardar döntőt vasárnap 18.00-tól rendezik.

Eredmény

  • Vardar Szkopje (észak-macedón)-Barcelona (spanyol) 29-27 (9-16)