Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Megműtötték Görbicz Anitát

2019.11.27. 15:23

Megműtötték Görbicz Anita jobb térdét; a Győri Audi ETO világklasszis kézilabdázója 4-6 hét múlva állhat ismét a csapat rendelkezésére, írja az MTI.

A klub honlapja közölte: Görbicz Anita novemberben érzett először fájdalmat a jobb térdében, ezt elsőként konzervatív kezeléssel próbálta kezelni a klub egészségügyi stábja. Másfél héttel ezelőtt, a Baník Most elleni mérkőzés után elvégzett ismételt vizsgálatok után azonban a műtét mellett döntöttek.

Balogh Péter csapatorvos elmondta: artroszkópos ízületi kitakarítást végeztek Görbicz jobb térdében, mivel terheléses lágyrész és porcfelszín bántalmak voltak kimutathatóak.

„Szerencsére durva eltérést nem találtunk, így már az otthonában lábadozik. Mivel nem kellett feltárni a térdet, az artroszkópos eljárásnak köszönhetően várhatóan 4-6 hét múlva a csapat rendelkezésére állhat" – mondta az orvos.

A világbajnokság miatt a nőknél szünetel a klubszezon, a győriek legközelebb december 29-én a bajnokságban lépnek pályára, akkor a legnagyobb hazai riválisnak számító FTC-Rail Cargo Hungariához látogatnak a Népligetbe.