Elemér
0 °C
10 °C

Ötgólos hátrányban volt, mégis pontot szerzett a Siófok az EHF Kupában

2020.01.26. 17:37

Többször is ötgólos hátrányban volt, de végül döntetlent játszott a horvát Podravka Koprivnica otthonában a címvédő Siófok a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában, írja az MTI. 

A kiegyenlített első félidő után a második elején öt góllal meglépett a hazai csapat, előbb 20-15-re, majd 25-20-ra és 30-25-re is vezetett. A meccs hajrája azonban a Siófoké volt, amely fokozatosan ledolgozta hátrányát, és végül egyenlítenie is sikerült.

A vendégek legeredményesebb játékosa a horvát Andrea Kobetic volt 12 góllal. A Siófok két-két győzelemmel és döntetlennel vezeti csoportját, jövő vasárnap pedig a dán Köbenhavn vendége lesz.

A Debrecen kikapott

A Debrecen háromgólos vereséget szenvedett a német Thüringer HC otthonában.  A találkozót a magyar együttes kezdte jobban, az első félidő elején 1-2 góllal vezetett, sőt, bő tíz perc után már hárommal volt jobb, de a hazaiak felzárkóztak, majd a szünetben már náluk volt az előny. A második félidő nagy küzdelmet hozott, fej fej mellett haladtak a csapatok, az 56. perc után azonban, amikor 23-21-re a DVSC vezetett, már csak a németek dobtak gólt.

A DVSC legeredményesebb játékosa Bulath Anita volt hét góllal, Kovács Anna és az argentin Elke Josseline Karsten egyformán négy találatig jutott.  A két-két győzelemmel és vereséggel álló debreceniek jövő szombaton a török Kastamonu Belediyesi GSK együttesét fogadják az EHF Kupa csoportkörében.

Eredmény:

B csoport,

Podravka Koprivnica (horvát)-Siófok KC 33-33 (16-15)

 A csoport:

Thüringer HC (német)-DVSC Schaeffler 26-23 (15-13)