Malvin
11 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Új sorozatban, az Eurokupában játszik a férfi kéziválogatott

2020.06.17. 08:40

November elején kezdődik és május elejéig tart a férfi kézilabda Eurokupa következő kiírása, amelyben a magyar válogatott is szerepel - írta az MTI.

Az Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt rendezik a 2022-es tornát, így a címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában idén ősztől jövő tavaszig.

Nagy László, a magyar szövetség alelnöke, a válogatott szakmai stábjának tagja kedden az M4 Sporton elmondta: szeretnék maximálisan kihasználni ezeket a hivatalos heteket a felkészülésre, hiszen a horvát, a spanyol és a szlovák együttes elleni mérkőzések is a csapat fejlődését szolgálják.

"Mögöttünk van egy világverseny, amelyen a fiataljaink letették a névjegyüket. A törekvésünk az, hogy hátra, lefelé már ne lépkedjünk, hanem a saját magunk által felállított célokat teljesítve vegyük az akadályokat, ezt is segíti az Eurokupa"

- nyilatkozta.

A játékosok a januári, svédországi Európa-bajnokságon elért kilencedik helyezéssel bizonyították, hogy képesek jó kézilabdát produkálni.

"Azokat a mélypontokat igyekszünk kiküszöbölni szakmailag és kondicionálisan is, amelyeket a svédek és a portugálok elleni mérkőzésen tapasztaltunk. Erre tudatosabban fogunk készülni, emellett pedig még nagyobb rendet szeretnénk tartani a játékosok fejében. Magasra tették a lécet önmagukkal szemben, így még többet tudunk követelni tőlük" - magyarázta Nagy László.

Magyarország a csoportmeccseken legyőzte Izlandot (24-18), az olimpiai bajnok Dániával szemben döntetlent (24-24) játszott, majd a szlovénokat is megverte (29-28), ezzel az olimpiai selejtező közelébe került, de a hajrában a svédek (18-24) és a portugálok elleni vereség (26-34) azt jelentette, nem lehet ott a megfiatalított csapat az olimpián.

A magyar válogatott programja:

  • 1. forduló, 2020. november 4. vagy 5.: Magyarország-Spanyolország
  • 2. forduló, 2020. november 7. vagy 8.: Horvátország-Magyarország
  • 3. forduló, 2021. március 10. vagy 11.: Szlovákia-Magyarország
  • 4. forduló, 2021. március 13. vagy 14.: Magyarország-Szlovákia
  • 5. forduló, 2021. április 28. vagy 29.: Spanyolország-Magyarország
  • 6. forduló, 2021. május 2.: Magyarország-Horvátország