„Nagy László valótlan állításai” miatt adott ki közleményt a Szeged

DROTI20171109020
2021.07.07. 13:05
Forr a levegő a honi kézilabdavilágban, miután az elmúlt időszakban az a hír terjedt el, hogy Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke és a veszprémi csapat sportigazgatója a Szeged elleni bajnoki döntő visszavágója előtt környékezte meg Bodó Richárdot, az ellenfél átlövőjét.

Az ügybe belekeveredett a játékost képviselő menedzseri iroda is, a szegediek pedig szerdán közleményt adtak ki a korábbi válogatott átlövő „valótlan állításai” miatt.

Határozottan állítjuk (szükség esetén ezt bizonyítani is tudjuk), hogy Nagy László a magyar bajnoki döntő második mérkőzése előtt egy nappal WhatsApp-üzenetben kereste meg csapatunk magyar válogatott játékosát, Bodó Richárdot. Ricsi professzionális sportolóhoz méltó módon elutasította a kapcsolatfelvételt

– kezdi közleményében a szegedi csapat, amely hozzáteszi, hogy június 24-én a Vaksz című műsorban a klubelnök egyenes választ adott erre a kérdésre.

Nagy László a szegediek bejegyzése szerint ezt követően egyáltalán nem kereste a klubot, viszont előjött a játékos ügyeit kezelő iroda szerepvállalása.

Mi felvettük a kapcsolatot a menedzseri irodával (kizárólag csak azért, hogy tisztázzuk, milyen módon keveredtek ebbe az ügybe), és ők mindenben cáfolták Nagy László állításait, egyben kijelentették, hogy a Nagy László által előadottakat iratokkal is cáfolni tudják. A játékosunkat képviselő iroda egyben megerősítette, hogy a veszprémi kézilabdacsapat részéről érdeklődés érkezett feléjük Bodó Richárd veszprémi igazolásával kapcsolatban, akár úgy, hogy a szerződéséből kivásárolják. Ők ez ügyben arról tájékoztatták Nagy Lászlót, hogy erre nincs lehetőség. Megjegyezni kívánjuk, hogy az ügyben ennek a megkeresésnek relevanciája nincs, ugyanakkor miután Nagy László a menedzserirodát is belekeverte az ügybe, a tisztánlátás érdekében kívántuk ezt az információt is megosztani

– tették hozzá a Tisza-partiak.

A hétfői Vakszban Nagy már arról beszélt, hogy több alkalommal is kereste Szűcs Ernő Pétert, de a klubelnök kinyomta a hívásait.

Klubunk elnöke lepődött meg legjobban ezen az állításon, mert egyáltalán nem volt semmilyen hívása (sem egy, sem több) Nagy Lászlótól. Még ezen a napon dr. Szűcs Ernő Péter írásban kérte Nagy Lászlót (az üzenetet egymás után egy óra különbséggel kétszer is elküldve), hogy tisztázza a klubunkat és annak elnökét, egyben tárja fel az igazságot, de az üzenetek válasz nélkül maradtak.

A szegediek hozzáteszik, kérték a játékost, hogy járuljon hozzá a teljes levelezés nyilvánosságra hozatalához, és kérték tőle, hogy ne rombolja le a sikeres játékos-pályafutása során megszerzett nimbuszát.

Sajnálatunkat kell kifejezni, hogy ilyen – a magyar kézilabdázás múltjához és jelenéhez méltatlan – esetről kell beszámolnunk, de fontosnak tartjuk, hogy hitelességünket ismét igazoljuk, hiszen ebben az ügyben nem nekünk kellett volna magyarázatot adnunk, közleményt kiadni. Nagy László a magyar férfi kézilabdázás emblematikus figurája, aki láthatóan nem tudta még feldolgozni az MKSZ alelnökségével járó felelősséget, csak bízhatunk benne, hogy jelen esetből tanul, és fel fog nőni arra a szintre, mely szintet a Magyar Kézilabda-szövetségben meglévő funkciója és az egész kézilabdás társadalom elvár vele kapcsolatosan. Mi ehhez a fejlődéséhez sok sikert és jó egészséget kívánunk

– írják a szegediek, akik ezzel a közleménnyel részükről lezártnak tekintik az ügyet.

(Borítókép: Nagy László 2017. november 9-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)