2024. június 14. 21:00
Németország
Skócia

A történelmi zakó után óriási feltámadás, de szívszaggató Fradi-vereség

fradi
2022.09.24. 17:35
A női kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria hazai pályán 21–20-ra kikapott a Brest Bretagne-tól.

Múlt héten arról voltunk kénytelenek beszámolni, hogy a Ferencváros története legsúlyosabb BL-vereségét szenvedte el a Bietigheim vendégeként (40–20), és a Brest ellen sem éppen úgy indult a meccs, hogy sokkal szebb lesz az összkép...

Cléopatre Darleux fogott mindent, mint a vízfesték, a Fradi a 8. percben szerezte első gólját, a 12. percben még mindig csak egy találat volt a magyar csapat neve mellett (1–7), a 19. percben pedig kettő (2–8).

A védekezéssel alapvetően nem volt sok gond, amikor pedig elkezdtek működni a befejezések, akkor a zöld-fehérek megkezdték a felzárkózást, Szöllősi-Zácsik Szandra találata után pedig már időt kellett kérniük a vendégeknek (8–10).

Klujber Katrin ötödik találata egyre lopta a távolságot, de Djurdjina Jaukovics megtörte a jeget, megszerezte a hetedik és nyolcadik gólját is, így magabiztos előnnyel mehetett a szünetre a Brest (9–12).

A fordulást követően két perc sem kellett, hogy a montenegrói átlövő már a 10. találatát is megszerezze, amivel beérte a Ferencvárost (10–14), de Klujber sem tétlenkedett, a hetedik gólja után pedig ismét csak egy volt közte (13–14).

A kilencperces francia gólcsendet Angela Malestein egyenlítése büntette, de ekkor jött egy kissé könnyű síppal befújt emberelőny, megrekedt a Fradi, és hirtelen megint ellépett hárommal a rivális (14–17).

A hajrá kezdetén Szöllősi-Zácsik vette hátára a csapatot, és az 54. percben egyenlített is (18–18) – ki más, Jaukovics vette vissza a vezetést büntetőből. 

A Fradi pedig ugyancsak hetesből juthatott volna először előnyhöz, de Klujber az 59. percben nem tudott túljárni Darleux eszén, az utolsó percben pedig Jaukovics a 12. góljával eldöntötte a meccset (20–21).

Az eredménnyel mindkét csapat egy győzelemmel és két vereséggel áll három fordulót követően.

NŐI KÉZILABDA-BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

A CSOPORT

FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne (francia) 20–21 (9–12)

B CSOPORT

Győri Audi ETO KC–Metz HB (francia) 24–28

(Borítókép: Klujber Katrin nyolc gólja sem ért sikert – MTI/Szigetváry Zsolt)