A Bundesliga rekordbajnoka magyar válogatott játékosokat figyelt meg

kézi
2024.01.26. 10:08
Kerültek nevek a németországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-Európa-bajnokságon pénteken az ötödik helyért pályára lépő magyar válogatottból a THW Kiel sportigazgatójának noteszébe – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A magyar származású Szilágyi Viktor, aki játékosként az osztrák válogatottban szerepelt, ezt a Kossuth rádiónak ismerte el, neveket azonban nem akart mondani. Kifejtette, a magyar együttes legtöbb játékosát a Bajnokok Ligájában vagy épp a Veszprém–Szeged-rangadókon követi nyomon, ugyanakkor jó volt a kézilabdázókat a legmagasabb szinten, élőben is megfigyelni.

„A szívem mindig a magyarokkal van, nemcsak a kézilabdában, hanem más sportágakban is, ugyanúgy, mint ahogy az osztrákokkal is. Persze ott vannak az emberi kapcsolatok is, vannak játékosok, akikkel együtt játszottam. Ha őszinte vagyok, most kicsit azért az osztrákok irányában volt, de egy döntetlen sem lett volna elkeserítő” – hangsúlyozta a múlt csütörtöki, 30–29-es osztrák sikerrel zárult, magyarok elleni középdöntős találkozó kapcsán.

Örömét fejezte ki, hogy bár Ausztriában ilyenkor általában a síelés és a többi téli sport áll a figyelem középpontjában, ezúttal „mégis a kézilabda volt a nagy téma, a srácok nagyon nagy eredményt értek el” – utalt a kontinensviadalt a nyolcadik pozícióban záró osztrák válogatott teljesítményére Szilágyi.

A THW Kiel 23 bajnoki címével Németország legsikeresebb együttese, amely négyszer hódította el eddig a Bajnokok Ligája-trófeát, legutóbb 2020-ban.

(Borítókép: A magyar csapat a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Franciaország–Magyarország-mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. A francia válogatott 35-32-re győzött. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)