Betelt a pohár, tüntetést szerveznek a csalódott kéziszurkolók Veszprémben

2024.05.04. 13:29
2024. május 7-én demonstrációt szerveznek a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának szurkolói a Veszprém Aréna előtti térre, mert szeretnék megakadályozni, hogy a klubvezetők szerződést hosszabbítsanak Momir Ilic vezetőedzővel és Gulyás Péter másodedzővel.

A Veszprémi Szurkolói Egyesület közösségi oldalán szombaton azt írták: mindenki számára ismert, hogy a sikertelen Bajnokok Ligája-szereplés ellenére a klub vezetősége – „egészen pontosan csak Csík Zoltán” – hosszabbítani szeretne az Ilic–Gulyás-párossal, márpedig ez a szurkolók számára teljes mértékben elfogadhatatlan.

Az elmúlt három évben – néhány meccs kivételével – folyamatos hanyatlás látható játékunkban, amely a hosszabbítással további mélységekbe rántaná csapatunkat. Azon túl, hogy játékminőségben nem várható javulás, hiszen eddig sem történt meg, kulcsjátékosok távozhatnak, ha ez a döntés hivatalossá válik

– írták.

A szervezők a tervek szerint a rendezvényen petíciót íratnak alá a résztvevőkkel, amelyet később eljuttatnak az illetékesnek, írja az MTI.

A bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Telekom Veszprém a dán Aalborg HB együttesével szemben maradt alul a BL negyeddöntőjében, és 2014-es debütálása óta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradt a sorozat kölni négyes döntőjéről.

Pénteken a klub közösségi oldalán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán azt írta: „a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi”. A három évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilic és Gulyás Péter szerződése az idény végén jár le.

Frissítés: Porga Gyula, Veszprém polgármestere a közösségi oldalán azt írta, osztja a veszprémi szurkolók aggodalmát. „Azt kell mondanom, ez nem Veszprém, ez nem veszprémi tempó. Itt következménye van a rossz teljesítményeknek. Bármiről is legyen szó” – tette hozzá a politikus.