5. playoffmeccsét is behúzta a Cleveland

2009.05.06. 11:22
Az MVP-nek választott LeBron James vezetésével a Cleveland simán hozta a második kör első meccsét az NBA rájátszásában, az Atlanta nem volt ellenfél. Már 2-0-ra vezet a Denver a Dallas ellen, hiába játszott óriásit ismét Dirk Nowitzki, a Nuggetsben mindenki odatette magát, nem volt kérdés, ki nyeri a 2. mérkőzést.

Az alapszakasz legjobbjának választott LeBron James vezérletével a lassan egy hete pihenő Cleveland komoly verést mért a hétmeccses párharcból érkező Atlantára a második kör első meccsén. A vendég Hawks Mike Bibby (19 pont, 8 gólpassz) és J.R. Smith (22 pont) kiváló játékával két negyeden át tartotta magát, de a második félidőben az MVP vezette Cavs átrohant fáradt ellenfelén, az utolsó két játékrészt 50-28-ra hozták a hazaiak.

Cleveland-Atlanta 99-72

Pont: James 34 ill. Smith 22
Lepattanó: James 10 ill. Horford 8
Gólpassz: West 9 ill. Bibby 8
Az állás 1-0 a Clevelandnek

James tarthatatlan volt, hiába védekeztek rajta olykor ketten is, jó dobószázalékkal jutott el 34 pontig, és leszedett 10 lepattanót is, a Cavs sztárjának a negyedik negyedben már alig kellett pályára lépnie, nélküle is simán nyert csapata. A Cleveland irányítója, Mo Williams ezúttal nem gólpasszokat osztott, hanem pontokat szerzett (21-et), az asszisztokat így hátvédtársa, a 13 pontja mellé 9 gólt érő passzt adó Delonte West vállalta magára. Ohio büszkesége még nem vesztett meccset a playoffban.

Már 2-0-ra vezet a Denver a Dallas ellen, a 2. coloradói mérkőzésen hiába tapadt végig szívósan a vendég Mavs, az utolsó negyedben a végig jól játszó Nuggetsben még maradt egy ritmusváltás. Dirk Nowitzki (35 pont) hiába brillírozott ismét, ezúttal csak a veterán Jason Terry nőtt fel mellé, a csapat húzóemberének számító irányító, Jason Kidd 7/1-es mezőnymutatóval leragadt 4 pontnál, ilyen játékkal a Pepsi Centerben lehetetlen győzni.

Denver-Dallas 117-105

Pont: Nené 25 ill. Nowitzki 35
Lepattanó: Anderson 9 ill.Nowitzki 9
Gólpassz: Billups 8 ill. Kidd 7
Az állás 2-0 a Denvernek

Annál is inkább, mert közben a Denver ellenállhatatlanul játszott, a kezdőötös négy tagja is 20 pont köré jutott, és a gyengébb napot kifogó Dahntay Jones helyére beszálló Josh Smith is megdobta 21 pontját. Érdemes külön kiemelni Nenét, aki a rájátszásban rácáfol azokra, akik ezen a poszton gyengébbnek tartották a Nuggetset: a brazil center megette Erick Dampiert a palánk alatt, 25 pontjával zsinórban másodszor lett csapata legjobb dobója.

A hazai örömünnepbe csak Kenyon Martin meccs előtt bejelentett büntetése zavart be, az idegeivel rendszerint nehezen bíró erőcsatár az első meccsen egyszerűen földhöz vágta Nowitzkit, amiért egy technikai, és 25 ezer dolláros büntetés lett a jutalma. Martinnak az nem tetszett, hogy a Dallas első 10 pontját (tökéletes dobószázalékkal) Nowitzki szerezte.