7. meccsre kényszerül a Celtics és a Lakers

2009.05.15. 11:25
A címvédő Boston Celtics az Orlandóval, az LA Lakers a Houstonnal nem bír, mindkét párharcban hetedik meccs dönt a konferenciadöntőbe jutásról. A tavalyi két döntős hazai pályán fogadja ellenfelét az utolsó meccsen, a fináléban keleten a Cleveland, nyugaton a Denver várja pihenten a továbbjutókat.

Nincs túl nagy feladat a Houston Rockets számára, a texasiak a rájátszás előtt elveszítették Tracy McGradyt, majd egyből a második meccsen Dikembe Mutombót is, a Lakers elleni párharc harmadik meccsén pedig kidőlt a kínai center, Jao Ming. A Rockets kulcsemberei nélkül, elsősorban kiváló csapatjátékára alapozva mégis hétmeccses csatára kényszeríti a nyugati konferencia alapszakaszának győztesét.

Houston-LA Lakers 95-80

Pont: Brooks 26 ill. Bryant 32
Lepattanó: Scola 12 ill. Odom 14
Gólpassz: Battier 4 ill. Bryant 3
A párharc állása 3-3

A Rocketsben Luis Scola kiemelkedő játékához (24 pont, 12 lepattanó) Aaron Brooks hátvédposztról tett hozzá 26 pontot, de a cserepadról beszálló első éves Carl Landry 15 pontja és 9 lepattanója is kellett a hazai sikerhez. A Lakersben Kobe Bryant (32 pont), és Pau Gasol (14 pont, 11 lepattanó) tud elszámolni a teljesítményével, a többiek esélytelenül vergődtek a szigorú houstoni védekezés szorításában, aminek köszönhetően 35 százalékkal dobtak a mezőnyből. A mindent eldöntő 7. meccsre Los Angelesben kerül sor.

A lehető leghosszabbra nyúlik az Orlando-Boston párharc is, a Magic óriási hajrával győzte le a címvédőt a 6. meccsen. Ezzel biztossá vált, hogy a 8-0-s rekorddal döntőbe jutott Cleveland kifacsart ellenféllel kerül szembe a nyugati fináléban, hiszen a címvédő az első körben is hetet játszott a Chicagóval, és az Orlando is 4-2-vel lépett túl az első fordulón. A két csapat Bostonban döntheti el, melyikük próbálja meg feltartóztatni a playoffban még veretlen Cavalierst.

Orlando-Boston 83-75

Pont: Howard 23 ill. Rondo 19
Lepattanó: Howard 22 ill. Rondo 16
Gólpassz: Alston 3 ill. Rondo 6
A párharc állása 3-3

Az Orlando hőse Dwight Howard volt, a center 23 pontja mellett 22 lepattanót szedett, ráadásul utóbbiból idei playoffcsúcsot jelentő 10-et az ellenfél palánkja alatt kapott le, így Rashard Lewis gyenge százalékkal dobott 20 pontja is elég volt a hazai sikerhez. A Bostonból ismét Rajon Rondót lehetett kiemelni, az irányító 19 pontja mellett több lepattanót szerzett, mint a csapat centere, de a Kevin Garnett nélküli Celtics nagyon nehezen bírja el, ha Ray Allen (11/2) és Paul Pierce (14/5) rosszul dobnak.